Digidexo.com

Hva er behandlingen for daglig hodepine?

Det første skritt i behandling av daglig hodepine er å finne ut hvilken type du opplever. Ifølge Wrongdiagnosis.com, felles daglig hodepine kommer i fire hovedtyper. Vaskulær hodepine involverer unormal funksjon av blodårene i hjernen og kan medføre alvorlige smerter. En migrene er en type av vaskulær hodepine. Spenningshodepine involvere tensing og stramme muskler i ansiktet og halsen. Trekkraft og inflammatoriske hodepine er smerter forårsaket av andre forhold, alt fra hjerneslag til bihulebetennelse. Hvordan du behandler din hodepine avhenger av hvilken type du har.

Antidepressiva og betablokker

Ifølge Mayo Clinic, trisykliske antidepressiva som aventyl og Pamelor er de vanligste behandlinger foreskrevet for kronisk daglig hodepine. De har også behandle depresjon, søvnløshet og angst som ofte følger med hodepine. Prozac er et annet alternativ for noen.

Beta-blokkerende medikamenter, for eksempel atenolol er ofte brukt i kombinasjon med antidepressive midler for å behandle kronisk migrene mest effektivt.

Antiseizure Drugs

Det amerikanske Food and Drug Administration har godkjent narkotika oppfunnet for kontroll av beslag, som Depakote, for behandling av migrene og andre kroniske hodepine, og for humøret stabilisering hos personer med bipolar lidelse. Neurontin og Topimax er også antiseizure medisiner noen ganger brukt for hodepine.

Anti-inflammatoriske

NSAID (eller ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter) som naproxen kan brukes til å behandle kroniske inflammatoriske eller vaskulær hodepine når smerten er mild til moderat. Stoffet virker ved å blokkere enzymer som forårsaker betennelse og feber og de reduserer prostaglandiner i hele kroppen. Siden prostaglandiner som beskytter slimhinnen i magesekken reduseres, kan disse stoffene noen ganger forårsake magesår, ifølge Medicinenet.com.

Kosthold og redusere stress

Et dårlig kosthold og mangel på mosjon reduserer din generelle helse, og som inkluderer sannsynligheten for å utvikle kronisk hodepine. Regelmessig mosjon og et balansert kosthold vil gå langt i å forebygge hodepine og andre lidelser samt redusere stress, som selv er en primær årsak til visse typer hodepine.

Stopp Treatment

The Mayo Clinic anbefaler å stoppe eventuelle medisiner som du har tatt oftere enn to ganger i uken hvis din hodepine ikke synes å bli lettelser. Det er mulig at over tid disse stoffene kan faktisk være å utvide han hodepine og det første skrittet til behandling kan være å slutte å ta dem. Dessverre noen hodepine ser ut til å være resistente mot alle behandlinger.