Digidexo.com

Bivirkninger av å ta for mye jern

Jern er et nødvendig mineralet i kroppen for å fremme en aktiv, energisk og funksjonelle levetid. Det kan gå tapt gjennom blod (menstruasjonssykluser, fødselen), svette og tarmcelle Shedding. Omtrent 1/3 av verdens befolkning er jern-mangelfull, men dette kan enkelt utbedres med jerntilskudd. Men som med alle medisiner, det er bivirkninger som du bør være klar over før du legger dette mineralet til kosthold.

Identifikasjon

Jern er et mineral som utgjør hemoglobin, oksygen i blodet. Når voksne er funnet å være jern-mangelfull, er det anbefalt at de supplerer jern i blodet. En gjennomsnittlig dose er en 100mg pille per dag eller økt forbruk av jern-rik mat.

Skjemaer

Mens jerntilskudd finnes i pilleform, finnes mineralet også i matvarer som kylling, kjøtt og sjømat. Kroppen kan også tegne jern fra vin, grønne grønnsaker, tørket frukt og sure sauser.

Barn

Ifølge Prevention Magazine, er overdreven jern forbruk den ledende årsak til forgiftning hos barn. Døden kan resultere fra så lite som en 200 mg dose, noe som er grunnen til at voksne med jern piller bør holde flaskene utilgjengelig for barn.

Fysiske effekter

Økende jern i kroppen kan føre til forstoppelse og mørk avføring. Kvalme og oppkast er også en risiko. Mer seriøst, kan jern nivåer som er for høy forårsake diabetes, kreft, Huntingtons sykdom og en irritasjon av allerede tilstedeværende leddgikt symptomer. Den høyeste risikoen er hjertesykdom (en økt risiko for røykere og pasienter med høyt kolesterol).

Alvorlig sykdom Effekter

Jern kan ha effekten av å understreke oksygennivåer av pasienter som er på nyredialyse. Videre kan pasienter som lider av hepatitt C oppleve ytterligere skade leveren ved inntak av jern. Pasienter med diabetes bør ikke spise jern fordi det kan samhandle med sine indre organer.

Interaksjoner

Før du starter en diett av jerntilskudd rådføre seg med legen din og la henne vite om du bruker andre legemidler eller medisiner. Noen, som for eksempel p-piller, skjoldbrusk medisiner, aspirin og akne medisiner, kan samhandle med jern absorpsjon.