Digidexo.com

Hva som forårsaker tenåringer til å miste håret?

Hva som forårsaker tenåringer til å miste håret?

Hva som forårsaker tenåringer til å miste håret

Selv om problemet med håravfall er oftest assosiert med voksne, er håravfall blant tenåringer ikke en uvanlig forekomst. Likevel, kan tap av hår i ens tenårene være en urovekkende opplevelse siden å ha god hår og utseende er en stor bekymring for de fleste tenåringer. Den gjennomsnittlige person mister omtrent femti til hundre hår hver dag. Men hvis håret er falt ut mer jevnt enn det er økende, enten bare flekker eller fortynning av håret vil oppstå. I de fleste tilfeller er håravfall blant tenåringer bare midlertidig fordi tapet er oftest et resultat av endringer i hormonbalanser eller en ubalansert kosthold; derimot, kan håravfall tilskrives flere kilder.

Hormonendringer

Selv om noen ganger kastet i et negativt lys, spesielt i løpet av tenårene, hormoner faktisk har mange viktige funksjoner i kroppen. Hormoner styrer stemninger, hjelpe til med fordøyelsen, kontroll kroppstemperatur, og selv bidra med stoffskiftet. Imidlertid, når hormonene blir ubalansert, effekten er ofte negative. Et hormon ubalanse kan føre til polycystisk ovariesyndrom i tenåringsjenter som resulterer i håravfall. Diabetes og skjoldbrusk sykdom kan også føre til at hormoner for å svikte skape mange bivirkninger, et vesen håravfall.

Dårlig ernæring

Dietter høy i fett og sukker og lite protein og aminosyrer vil påvirke helsen til ens hår. Tenåringer ofte spiser hva som smaker godt og ikke hva som er bra for kroppen som resulterer i dårlig helse. Selv om håret er dødt protein, trenger den næringsstoffer for å holde den sunn og sterk. Hvis ens kosthold inkluderer ikke de nødvendige næringsstoffene, kan håravfall oppstå. Tenåringer som spiser en begrenset diett eller lider av bulimi eller anoreksi er mer utsatt for hårtap. Tar en multivitamin hver dag er en god måte å sikre at håret ditt er å få de riktige næringsstoffene den trenger.

Hår Vaner

Håret av tenåringer er ofte under konstant press fra hyppige frisyre endringer. Hår som er farget, permed, rettet, ertet, eller krøllet på en jevnlig basis får mye stress, som kan også føre til hårsekken til å hovne opp, noe som kan føre til hårtap. Selv iført frisyrer som sliter på håret slik som musefletter, cornrows, og stramme krøller kan føre til hårtap kalles traction alopecia, noe som kan føre til permanent hårtap.

Medisiner

Medisiner som brukes til å behandle tilstander som finnes oftest i tenåringer som akne og emosjonelle ubalanser bære bivirkninger som hårtap. Medisiner som brukes for vekttap og kreft også bidra til håravfall.

Alopecia areata

Alopecia areata er en autoimmun sykdom som er funnet oftest hos barn og tenåringer. Denne sykdommen utløser immunsystemet og påvirker hårsekkene, som fører til håravfall. Håret vokser vanligvis tilbake med tid, men fargen og tykkelsen på håret vil være forskjellig for et par år.