Digidexo.com

Hvorfor hodepine forekommer?

Spenning og nevrologiske årsaker

De eksakte årsaker til hodepine er ukjent, men forskere har studert muligheten for at de er forårsaket av endringer i kjemikalier i hjernen. Slike kjemikalier, slik som serotonin, endorfiner og andre kjemikalier, fungere som formidlere for kroppens nerve-systemet, og når det er en variasjon i disse kjemikaliene, blir hjernen mer utsatt for smerte signaler som ikke er i stand til å undertrykke. En mer sannsynlig mulighet for forekomst av hodepine er spenning og muskelspenninger. Dette skjer når nakke og hodebunn muskler kontrakt eller blitt mer anspent. Andre årsaker til hodepine kan forekomme gjennom stress, depresjon, angst, dårlig holdning, kjeve knuger, hodeskade og andre repeterende kroppslige bevegelser som forårsaker muskelspenninger.

Vaner og dietter

Visse matvarer og livsstilsvaner har vært kjent for å også forårsake hodepine. Koffein er en stor bidragsyter for hodepine hos noen mennesker. En person er sannsynlig å utløse hodepine når han drikker kaffe overdrevent eller lider gjennom uttak ved å stoppe cold turkey. Sjokolade, ost, nøtter og alkohol er også kjent årsaker til hodepine. Storrøykere også oppleve hodepine.

Andre årsaker

Hodepine kan også forekomme gjennom en rekke forskjellige, men vanlige årsaker. For eksempel, forkjølelse og influensa, eller symptomer på disse sykdommer, slik som nesetetthet, kan føre til hodepine. Hodepine er også vanlig blant de som anstrenge synet gjennom aktiviteter som langvarig stirre på dataskjermer eller lesing. Bihulebetennelse, noe som ofte er årsaken til allergier, og overanstrengelse kan bringe på hodepine i tillegg.