Digidexo.com

Hvordan beregne din perfekte vekt

Lurer på hvor mye du bør veie? Når det er tid for å treffe gym og gå ned i vekt, er det viktig at du har et rimelig mål i tankene. Les videre for å lære mer om hvordan du kan finne din idealvekt. Denne artikkelen inneholder en formel for menn og en for kvinner. Siden muskler veier mer enn fett, vil menn og kvinner har forskjellige formler for å finne sin ideelle vekter.

Hvordan beregne din perfekte vekt

Bestem høyden din

•  Bestem din høyde for å finne din perfekte vekt. Barfot, stå mot veggen.

Plasser en linjal eller annen flat gjenstand på toppen av hodet ditt. Hold elementet helt horisontalt og markere punkt på veggen der hersker treff.

•  Mål fra gulvet til merket på veggen for å bestemme din høyde. Round dette nummeret til nærmeste tomme. For denne formelen, trenger vi din høyde i fot og inches.

Bestemme din perfekte vekt - For Women

Skriv ned din høyde på et stykke papir.

Lær formelen for beregning av idealvekt. Denne vekten formel bruker 5 meter som utgangspunkt. En kvinne som er 5 meter høy bør veier 100 kg. For hver ekstra tomme av høyde, legge til 5 kg. Hvis du er kortere enn 5 meter, trekke fra £ 5. for hver tomme av høyden.

Gjør regnestykket som vil avgjøre din perfekte vekt. For kvinner over 5 meter, ta "inches" delen av høyden din. Multipliser dette tallet med 5. I tilfelle av en kvinne som er 5 meter, 6 inches høy, får vi 30. For kvinner kortere enn 5 meter, bestemme hvor mange inches høyden din er under 5 meter. Hvis du er 4 meter, 10 inches høy, er du to inches under 5-metermerket. Du vil formere to av fem å få 10.

Beregn din perfekte vekt. Hvis du er høyere enn 5 meter, ta nummeret fra trinn 3 og legge den til 100 kg. Dette vil være din idealvekt. Så, for en kvinne som er 5 meter, 6 inches høy, er det ideelle vekt 130 kg. Hvis du er kortere enn 5 meter, ta nummeret fra trinn 3 og trekke det fra £ 100. Dette vil være din idealvekt. Så, for en kvinne som er 4 meter, 10 inches høy, er det ideelle vekt 90 kg.

Bestemme din perfekte vekt - For menn

Skriv ned din høyde på et stykke papir.

9. Lær formelen for beregning av idealvekt. Denne perfekte vekt formel bruker 6 meter som utgangspunkt. En mann som er 6 meter høy bør veie £ 170. For hver ekstra tomme av høyde, legge til 5 kg. Hvis du er kortere enn 6 meter, trekke fra £ 5. for hver tomme av høyden.

Gjøre regnestykket som vil avgjøre din perfekte vekt. For menn høyere enn 6 meter, ta "inches" delen av høyden din (2 for en mann som er 6 meter, 2 inches høy). Multipliser dette tallet med 5. I tilfelle av en mann som er 6 meter, 2 inches høy, får vi 10. For menn kortere enn 6 meter, bestemme hvor mange inches høyden din er under 6 meter. Hvis du er 5 meter, 10 inches høy, er du to inches under 6-metermerket. Du vil formere to av fem å få 10.

Beregn din perfekte vekt. Hvis du er høyere enn 6 meter, ta nummeret fra trinn 3 og legge den til 170 kg. Dette vil være din idealvekt. Så, for en mann som er 6 meter, 2 inches høy, er det ideelle vekt 180 kg. Hvis du er kortere enn 6 meter, ta nummeret fra trinn 3 og trekke det fra £ 170. Dette vil være din idealvekt. Så, for en mann som er 5 meter, 10 inches høy, er det ideelle vekt 160 kg.

Hint

  • Denne formelen for å finne din idealvekt er for en person med gjennomsnittlig, middels bygge. En person med en mer robust oppbygging vil ha en litt høyere idealvekt, mens en naturlig tynn person vil ha en litt lavere idealvekt. Bare en lege kan gi deg en eksakt idealvekt figur, etter en fysisk undersøkelse. Denne formelen er for en voksen alder 21 år og eldre. Denne perfekte vekt formelen bør ikke brukes for tenåringer eller gravide kvinner.