Digidexo.com

Hvilke matvarer kan du spise med halsbrann?

Syreholdig mat og koffein kan være tortur til en betent spiserør og mage utsatt for syre reflux. Erstatte en diett fylt med matvarer kjent for å utløse acid reflux med mat som vil roe ned spiserøret og hindre magen fra å gi deg halsbrann.

Unngå Spicy Food

Krydret mat bør unngås for enhver pris når du har halsbrann - dvs. ting som chili, nachos, tacos og noe av en kinesisk eller thailandsk natur. Det er ikke å si at du kan aldri spise disse matvarene igjen, men de er beryktet for å gjøre magen reagerer med syre reflux.

Unngå mat med høyt fett

WebMD.com foreslår å kutte ut matvarer med høyt sukker eller fett, for eksempel sjokolade, donuts, fet salatdressinger og stekt mat. Også renne noe fett ut av kjøttdeig eller annet kjøtt som du koker på komfyren før du legger saus mikser eller potetmos, da dette overflødig fett kan utløse reflux reaksjoner i spiserøret

La ut Koffein

Kaffe, te og mest brennevin er skadelig for en spiserøret som lider av acid reflux, ifølge WebMD. Koffeinholdige brus er akseptabelt i små mengder, men denne typen drikke vil vanligvis gi deg en syre-reflux mareritt. Prøv å holde seg til noncaffeinated brus, for eksempel spesielle merker av vørterøl eller klar brus.

Matvarer du bør spise

Ifølge QualityHealth.com, stivelse som bakte poteter og søtpoteter er trygg mat, men potetmos er ikke, på grunn av deres smør og melk innhold. Hvis du begjærer potetmos under halsbrann, dampet og most blomkål er et godt alternativ. Ikke-biff kjøtt, som kylling og svinekjøtt, er å foretrekke alternativer til biff og stek. Og blid frukter som bananer og epler bør spises i motsetning til appelsiner eller plommer.

Drinker du bør nippe

Myke fruktdrikker, som pære juice eller hvit druejuice, er ofte svært beroligende for noen som lider av halsbrann. Aloe vera ekstrakt er et annet middel som kan berolige svie inne i kroppen på samme måte som aloe vera gel lindrer brannsår på utsiden.