Digidexo.com

Hvordan Forklar Høreapparater til barn

Hvis barnet ditt eller en elev i klassen din har et høreapparat, lurer du kanskje på hvordan du skal løse problemet med andre barn i klassen. Vier en lekse å forklare hva et høreapparat er og hvordan det fungerer kan være nyttig for barn i å akseptere den hørselshemmede barn.

Bruksanvisning

Les studenter boken "En knapp i øret hennes," av Ada Bassett Litchfield. Diskutere hvorfor jenta i historien får et høreapparat, og hvordan det hjelper henne.

Vis elevene en reell høreapparat, og forklare hva de forskjellige delene gjør.

Hånd ut små ørepropper (tilgjengelig på et apotek) til studenter, og ha dem sette dem i ørene. Be elevene til å fullføre en aktivitet (for eksempel tegne et gruppebilde, spille et kort spill) med øreproppene i. Etterpå be dem om å beskrive sine erfaringer.

Koble høreapparatet til forsterkning enheten og snakke i nærheten av høreapparat. Legg merke til de elevene hvordan høreapparatet gjør stemmen din høres høyere.

Hvis det er mulig, gi studentene en bjørn utstyrt med en plysj høreapparat (tilgjengelig fra BuildABear). La dem leke med bjørnen og undersøke høreapparatet.

Hint

  • Hvis det er en skole for døve i nærheten, bør du ha en døv konsulent komme inn og snakke med klassen om hørselstap og høreapparater.