Digidexo.com

Methylparaben og graviditet

Methylparaben og graviditet


Sushi, sit-ups og badstuer er standard farer må unngås under graviditet, men ansporet av bekymringer om kjemikalier, er mange gravide å ta en nærmere titt på hva som er i deres baderomsskap. Mange helse-og skjønnhetsprodukter inneholder Methylparaben, en ingrediens som har gitt fødsel til kontrovers.

Hva er Methylparaben?

Parabener, inkludert methylparaben, er konserveringsmidler som stopper veksten av bakterier, mugg og sopp for å øke holdbarheten i skjønnhetsprodukter. Ifølge Federal Drug Administration (FDA), de er den mest populære typen konserveringsmidler som brukes i kosmetikk, kremer, sjampo, balsam, anti-aging produkter, barberskum, solkrem, toner og snerpende. FDA rapporterer at de fleste deodoranter og antiperspiranter er paraben-fri.

Graviditet og hormoner

Ifølge Environmental Working Group (EWG), har lab studier vist at parabener kan forstyrre reproduktive hormoner og spesielt etterligne hormonet østrogen. Fit Graviditet bekrefter rapporter som methylparaben er en endokrin disruptor, påvirker nettverket av kjertler som skiller menneskelige hormoner, inkludert østrogen.

Østrogen påvirker en kvinnes kropp på mange måter i hele sin levetid. I løpet av de fertil år, fører det til at slimhinnen i livmoren å tykne å motta et befruktet egg. Under graviditet, ifølge Science Daily, hjelper østrogen opprettholde svangerskapet, utløser fosterets vekst og styrer bryst endringer.

Andre Helse Bekymringer

EWG hevder at amerikanske forbrukere mottar gjentatt, direkte eksponering av methylparaben med deres daglige bruk av skjønnhetsprodukter. Organisasjonens nettsteder studier som viser at spor av parabener er funnet i brystkreftsvulster, og at ingrediensen har blitt knyttet til kreft, hudirritasjon og allergiske reaksjoner. Nettstedet Healthy Child, gjentar Sunn Verden krav fra EWG at parabener har vært knyttet til en økning i prostatakreft og brystkreft, genital misdannelser i mannlige babyer, en nedgang i sædkvalitet hos menn og tidlig pubertet hos jenter.

Den offisielle Word

Europa har forbudt bruk av natrium methylparaben i parfymer fordi det skader huden pigment. I USA, derimot, FDA regulerer ikke kosmetikk, og produsentene kan bruke alle ingrediensene unntatt noen få som er spesifikt forbudt som giftig.

Svare på offentlig bekymring, bemerker FDA nettside at "på det nåværende tidspunkt er det ingen grunn for forbrukerne å være bekymret for bruk av kosmetikk som inneholder parabener," særlig blant kvinner og spedbarn. Byrået hevder at det er kjent med at parabener kan fungere som østrogen, men at produktene ikke inneholder nok av ingrediensen å medføre negative helseeffekter. Det hevder også at tidligere studier knytter methylparaben til helsemessige bekymringer igjen mange ubesvarte spørsmål. Byrået sier at det vil fortsette å samle inn nye data for å beskytte helse og velferd for forbrukerne, og at det vil ta affære hvis det "fastslår at det foreligger helsefare."

Finn paraben-gratis alternativer

Mens FDA ikke kan regulere kosmetikk, krever det produsentene å liste ingredienser på etiketten. Hvis du velger å unngå methylparaben - samt ingredienser som propylparaben, butylparaben, ethylparaben, isobutylparaben, isopropylparaben eller benzylparaben - du vanligvis kan finne alternativer til dine favoritt produkter som er paraben-free på Internett eller på naturlig mat butikker.