Digidexo.com

Hvordan Endre datautstyr for Carpal Tunnel Syndrome

Hvordan Endre datautstyr for Carpal Tunnel Syndrome


Ergonomi spiller en viktig rolle i å forebygge og kontrollere carpal tunnelsyndrom. En persons arbeidsstasjonen er ofte årsaken til hånd smerte, så du bør ta skritt for å endre datautstyr for carpal tunnel syndrom, selv om du ikke har det. Her er tips som vil gjøre livet ditt enklere.

Bruksanvisning

•  Kjøp en håndleddstøtte for tastaturet. Disse er lange biter av skum som støtter hendene mens du ikke skriver. Det er viktig ikke å hvile håndleddet mens du skriver fordi trykket kan skade sener.

Se etter en ergonomisk mus. Den repeterende bevegelser for å klikke og bruke rullehjulene normale kan ofte bidra til utvikling av carpal tunnel syndrom. En ergonomisk mus kan du klikke ved å forskyve hele vekten av hånden din og reduserer belastningen på indeksen og midtre fingrene.

•  Finn en spesiell delt tastatur for å tvinge riktig posisjonering og skrive. Disse tastaturene er skilt i midten, slik at håndleddene blir holdt rett og brukerens hender bare kan nå nøklene ment for dem. Noen tastaturer har også programmerbare taster som kan brukes som snarveier til vanlige kommandoer med et trykk på bare én knapp.

Endre høyden på skjermen slik at du ser rett på skjermen, og ikke ned på det. Du må holde nakken og ryggen rett til å bidra til å forhindre ulike repeterende belastningsskader og carpal tunnel syndrom.

Kjøp et eksternt tastatur og mus for å gjøre laptop bruke enklere. De fleste bærbare PC-er ikke ergonomisk utformet, men du kan endre dem med generisk USB-enheter. Du kan også være lurt å sette den bærbare datamaskinen på en stabel med bøker å heve skjermen opp til et bedre nivå.

Tenk å få en telefon headset å komplettere din modifiserte datautstyr. Kontorarbeidere som klemme telefonen mellom deres øret og skulderen mens du bruker datamaskinen i betydelig grad øke risikoen for carpal tunnel og nakkeskader.

Installer stemmegjenkjenning programvare for å unngå å skrive hele dagen. Se etter et system som kan trenes til å gjenkjenne quirks av stemmen din. Du er nødt til å bevilge mer tid for redigering fordi selv den beste stemmegjenkjenning programvare produserer fortsatt feil.

Hint

  • Du kan gjøre mange ting for å endre datautstyret for å hindre carpal tunnel, men minimere databruk er den beste måten å forebygge skader. Prøv å unngå bruk av datamaskinen en dag hver uke for å gi hendene en pause.
  • Noen arbeidsgivere vil gjøre en ergonomisk vurdering av arbeidsstasjonen hvis du spør dem. Det er billigere for dem å endre datautstyr enn å betale for arbeidstakerne kompensasjon.