Digidexo.com

Fordelene med soya protein pulver

Soya protein pulver er laget av soyabønner, et medlem av ertefamilien. Den brukes som et protein supplement for kroppsbyggere, slankere, vegetarianere og alle som ønsker å kutte ned på animalsk protein og fett. Pulveret kan blandes inn i sunne drikker som brukes som måltidserstatninger når kosten og i mat og dessert forberedelse. I sin rapport om opprinnelse, historie, og bruker Soya mars 2005 Iowa State University Department of agronomi, lister matproduksjon, industrielle applikasjoner og utvide helsemessige fordeler blant de mange bruksområder for denne allsidige planten. Historien om soya fortsetter å utfolde seg gjennom forskning som nå foregår over hele verden.

Historie

Soyabønner ble opprinnelig dyrket i Kina som hoved matvare ca 13.000 år siden. De nådde frem andre asiatiske land i det 17. århundre. Ved 1900-tallet soyabønner ankom i Europa og gjort sin vei inn i USA. Amerikanske bønder opprinnelig brukt soyabønner som gras til fôr og som et vekstskifte anlegg for å fylle tomme jord næringsstoffer. Som et resultat av vitenskapelig forskning på de helsemessige fordelene av soyabønner de har blitt en populær matvare, med USA rangering høy blant hele verden soyaprodusenter.

Fordeler

I sin 17 januar 2006 science rådgivende på Soy Protein, isoflavoner, og kardiovaskulær helse, American Heart Association sier at soya protein har en mer gunstig effekt på å senke LDL kolesterol enn soya isoflavoner, østrogenliknende forbindelser som finnes i anlegget. 26. oktober 1999, FDA godkjente bruken av helse-krav merking for soyaprodukter som sier redusert kardiovaskulær risiko og senket kolesterolet fordelene med daglig inntak av 25 gram soyaprotein.
Nettstedet Verdens sunneste Foods vurderinger noen av de studier som har avdekket de rike helsemessige fordelene av soya protein for vekttap, senke kolesterol, hjerte-beskyttelse, øke benmassen hos postmenopausale kvinner, stabilisering av blodsukker ved type 2-diabetes og en reduksjon i risikoen for brystkreft og nedbrutt kreft.

Produkter

The Iowa State University Soybean Extension and Research Program lister mer enn 100 bruksområder for soya, inkludert industri, farmasøytisk, landbruksprodukter og næringsmidler. Blant elementene som inngår på sin liste er maling, lakk, linoleum, blekk, smøremidler, hundefôr, desinfeksjonsmidler, antibiotika, korn, barnemat, diett mat, bakevarer, iskrem, olje, salatdressinger og såper. Produkter kjente til dieters, vegetarianere og helse-mat advokater inkluderer tofu, tempeh, miso, soyamelk og soyasaus.

Negativer

Verdens sunneste Foods hjemmeside discuses forholdet mellom soya isoflavoner og hormonet østrogen blir undersøkt for en mulig negativ forhold til brystkreft. Med bare motstridende rapporter for tiden tilgjengelig, har negative faktorer knyttet til soya ikke bekreftet. University of Pittsburgh Medical Center, i sin rapport som beskriver de fordeler og risiko ved soya, sier eksisterende skjoldbrusk forhold, en historie med brystkreft og graviditet som områder av bekymring under etterforskning for mulige bivirkninger. Også gjengitt i deres rapport er en reduksjon i absorpsjon av visse mineraler (kalsium, jern og sink) som er knyttet til bruken av soya. Derfor anbefales det at vitamin-og mineral-tilskudd og soya forbruket være fordelt etter flere timer.

Konklusjon

Proffene langt oppveier ulempene knyttet til soya protein og soyaprodukter; Men før du gjør noen endringer i kostholdet, spesielt i nærvær av eksisterende medisinske tilstander, er det lurt å oppsøke lege.