Digidexo.com

Hvordan å strekke for Heel Spurs

En calcaneal anspore eller hæl anspore er en smertefull tilstand som følge av en vekst på kalkavleiringer på bunnen av hælen. Dette spiss anspore, i kontakt med de sensitive vev av plantarfascien muskelgruppe, er årsaken til hæl smerter og betennelser. Denne tilstanden ofte er funnet i mennesker med foten lidelser som er middelaldrende eller overvektig og som kanskje også lider av leddgikt, nevritt, alkalose og senebetennelse. X-stråler kan avsløre sporen og tilstedeværelsen av små svulster i endene av nerver som forårsaker smertene. Ubehagelig sko kan legge til smerten. Heel pads, wraps, varme og spesielt tøyningsøvelser vil gi stor lettelse før tilstanden, i mange tilfeller, avtar av seg selv.

Hvordan å strekke for Heel Spurs

Heel tøyningsøvelser

(sittende) Mens i sittende stilling barbent, med den skadde foten flatt på gulvet, løft den fremre delen av foten oppover, svingbar på ankelen.

Hold denne stillingen mens curling tærne nedover og trekke foten innover.

Senk foten til sin opprinnelige posisjon. Gjenta denne øvelsen 10 til 20 ganger, en til tre ganger om dagen som tolereres før lettelse er filt.

(Standing) Stående barbeint, tre meter foran en vegg, lean på veggen med begge armene rett ut, tær leverte (due-toed) og tvang bøyd nedover, med kroppsvekt på utsidene av føttene.

Mens i denne posisjonen, sakte bøy begge armene, holde overkroppen rett, til hodet nesten berører veggen. Hold denne posisjonen i noen sekunder.

Sakte rette ut armene mens retur føttene til den opprinnelige avslappet stilling. Gjenta denne øvelsen 10 til 20 ganger så tolerert, en til tre ganger om dagen.

Hint

  • Påfør en varmepute til sålen av den skadde foten for fem til 10 minutter bare før du gjør øvelsene. Dette vil bidra til å myke opp vev og gir mulighet for mindre motstand mot strekking av muskulatur.
  • Under sittende øvelse, hvis hælen holdes i kontakt med gulvet under øvelsen, hæl sener vil bli strukket lengre og vil styrke muskelgrupper som holder lang bue på plass.
  • Hvis den stående øvelsen er gjort riktig, vil det være en distinkt trekke i legg og lår av benet.