Digidexo.com

Er det en sammenheng mellom gjær infeksjoner og nyrestein?

Er det en sammenheng mellom gjær infeksjoner og nyrestein?


Nyrestein kan være en svært smertefull tilstand, som ofte krever kirurgi. I de senere årene har det vært økende bevissthet om ødeleggende sett av symptomer assosiert med mikroben candida albicans, som forårsaker gjær infeksjoner som spenner fra trost til langt mer alvorlige lidelser. Mange eksperter nå tyder på at det faktisk kan være en kobling mellom candida albicans og utvikling av enkelte vanlige typer nyrestein.

Candida albicans

Candida albicans er en gjær finnes vanligvis i mage-tarmkanalen. I en frisk person, kan det føre til noen skade, men i pasienter med lav immunitet eller et svekket fordøyelsessystemet har det vist seg å spre seg og forårsake mange helseproblemer. Studier har vist at et underskudd på "gode" bakterier i magen, som er ofte forårsaket av en antibiotikakur, kan tillate candida albicans gjær til å spre og negativt påvirke helsen.

Nyrestein

Den eneste funksjon av nyrene er å fjerne avfall fra blodet. Avfall blir overført til blæren til å bli utskilt i urinen. Imidlertid kan visse avfallsstoffer utkrystallisere innenfor nyrene, og til slutt danne smertefulle nyrestein. De fleste nyrestein er hovedsakelig sammensatt av kalsium forbindelser, særlig kalsium oxalates. Oksalater er naturlig forekommende forbindelser som finnes i mange forskjellige matvarer, for det meste av frukt og grønnsaker, men i lave nivåer. Candida albicans, så vel som andre gjær og sopp er kjent for å være kilder oksalater.

Oxalates

Siden oxalates forekommer naturlig i mat er det vanskelig å unngå sitt forbruk, men det er noe som tyder på at candida albicans overvekst øker tilstedeværelsen av oxalates. Den naturopathic lege Tracy Tranchitella tyder på at ikke bare er candida albicans en direkte kilde til oksalater, men også at mangel på normal "gode" fordøyelses bakterier-forårsaket av candida overvekst-kan forverre opptak og effekt av oxalates.

Lavt immunforsvar

Det er ytterligere bevis på at oksalater hemmer immunsystemet. Når dette skjer, er kroppen mindre i stand til å forsvare seg mot patogener som candida albicans. Indirekte kan dette føre til spredning av candida gjær, som igjen øker nivået av steindannende oxalates. Kliniske studier har funnet noen nyre-og blærestein for å være infisert med candida gjær, utfelt med oksalat krystaller og invadere de omkringliggende områdene.

Bevis

Det er overbevisende bevis for en sammenheng mellom gjær infeksjoner og kalsium oksalat nyrestein. Oksalat nivåer økes ved tilstedeværelsen av Candida, og i sin tur candida overvekst stimuleres av økt oksalat aktivitet. Men mens forskningen viser en ond sirkel som forbinder de to lidelser i noen tilfeller, er det ingen bevis som tyder på at de to lidelser alltid eksistere.