Digidexo.com

Hvordan fortelle om et barn har en langsom metabolisme

Hvordan fortelle om et barn har en langsom metabolisme


Metabolisme refererer til komplekse kjemiske reaksjoner som oppstår i kroppens celler til å bryte ned drivstoff fra inntatte matvarer inn den energien vi trenger for å fungere. Metabolisme er en kontinuerlig prosess og er av fundamental betydning for vår helse. Mayo Clinic medisin spesialist Dr. Donald Hensrud erkjenner at det å ha en langsom metabolisme er sjeldne og vanligvis ikke årsaken til vektøkning. Andre metabolske lidelser forårsaket av enzymmangel eller en over / under-aktiv thyroid bør være av mer bekymring. Hvis barnet ditt viser vanligste symptomene på slike lidelser, gå til en lege så snart som mulig.

Hvordan fortelle om et barn har en langsom metabolisme

•  Hold en matdagbok, overvåking alt barnet spiser i løpet av en vanlig uke. Hvis barnet spiser et sunt, balansert kosthold uten overspising og er fortsatt økende vekt, er det mulig han har en langsom metabolisme.

Sjekk barnets hjertefrekvens og pustefrekvens. Hvis disse er gjennomgående forhøyet og barnet ditt er blek og sliten, er det mulig barnet ditt har stoffskiftesykdom G6PD mangel. G6PD er et enzym som er essensielt for cellemetabolisme, og en mangel kan føre til skade på eller til og med ødelagt røde blodceller. Oppsøke lege umiddelbart hvis barnet ditt viser disse symptomene.

Identifiser hvorvidt barnet opplever rask vektøkning, tretthet og treghet, en langsom hjertefrekvens og hyppig forstoppelse. Disse er alle symptomer på hypotyreose, en underactive skjoldbruskkjertelen som resulterer i en dramatisk redusert metabolic rate. Hvis venstre ubehandlet hos barn, kan hypotyreose forårsake forkrøplet vekst og psykiske helseproblemer.