Digidexo.com

Hva var Vioxx brukes til?

Vioxx var et populært merkenavn for en muntlig reseptbelagte medisiner en gang tilgjengelig som en tablett eller flytende kjent som rofecoxib. Som et ikke-steroid antiinflammatorisk middel, dens formål var å lindre smerte.

Bakgrunn

Den 30. september 2004 ble alle produkter som inneholder rofecoxib tilbakekalt over hele verden og avsluttet på grunn av risiko for hjerteproblemer forbundet med bruken, rapporterer Mayo Clinic. På grunn av dette, er Vioxx ikke lenger foreskrevet av leger.

Funksjon

Som en ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner, Vioxx fungerer ved å hindre produksjon av stoffer i kroppen som kalles prostaglandiner, som bidrar til å sende smertesignaler til hjernen og bidrar til betennelse, forklarer forskere ved University of Virginia.

Bruksområder

Leger gang foreskrevet Vioxx for behandling av mange forskjellige typer leddgikt, som artrose og revmatoid artritt hos barn og voksne. Ytterligere bruk av Vioxx inkludert lindre smerten ved alvorlige menstruasjonssmerter, migrene og smerter etter operasjonen.

Dosering

Leger Vioxx vanligvis foreskrevet for bruk bare en gang per dag, med dosering varierende fra 25 mg til 50 mg hos voksne, avhengig av typen av smerte, i henhold til RxList.

Betraktninger

Fordi dens effekter på fosterutviklingen ikke ble fullt ut forstått, leger begrenset bruk av Vioxx hos gravide kvinner til tilfeller da det ikke var trygt alternativ til behandling. Vioxx ble ikke godkjent for bruk hos barn under 2 år, hevder RxList.