Digidexo.com

Hvordan håndtere depresjon etter en skilsmisse

Hvordan håndtere depresjon etter en skilsmisse


Skilsmisse er smertefullt for alle involverte parter. Ofte skilsmisse kan også føre til depresjon. Hvis du begynner å legge merke til at du ikke er i stand til å behandle situasjonen, og at du har problemer med å akseptere det, kan du bli lider av depresjon. Depresjon kan også la deg følelsen sliten og alene. Det er viktig at du ikke ignorere din depresjon, men arbeide med å komme ut av det, slik at du kan gå på å nyte livet og alt det har å tilby.

Bruksanvisning

•  Ring ditt lokale sykehus eller se i lokalavisen for å finne en støttegruppe for separerte personer. Der vil du finne andre mennesker som går gjennom det samme du er. Mange av dem kan også være bekjempelse av depresjoner. Å ha en gruppe mennesker rundt deg som forstår hva du går gjennom kan hjelpe deg med å håndtere depresjon.

•  Finn en god skilsmisse rådgiver i ditt område. Det er ingen skam i å få hjelp fra en profesjonell hvis støtte grupper er ikke nok. Husk at rådgivningen ikke trenger å være langsiktig. Akkurat lenge nok til å få deg ut av din tilstand av depresjon, slik at du kan håndtere skilsmissen bedre.

Skriv i en dagbok hver dag. List opp fem eller topp 10 ting du er takknemlig for den dagen. Fokusere på det positive hver dag vil hjelpe deg å overvinne de negative. Det kan være lurt å gjøre dette før du selv komme ut av sengen om morgenen, slik at du starter dagen rett.

Fjern eventuelle påminnelser om ekteskapet. Dette kan inkludere bilder, bryllup gaver eller noe som vil føre til at du bor på skilsmisse når du ser på det. Du trenger ikke å sette bort disse elementene for alltid, bare til du helbrede og kan se tilbake på dem fondly - recollecting de gode tidene.

Bli aktiv. Bli en frivillig én eller to ganger i uken eller planlegge en kveld ute med venner hver lørdag kveld. Få aktive vil hjelpe minne deg på at livet går videre, og det er mange andre muligheter der ute. Ditt liv vil ha hensikt, og du vil være i stand til å håndtere eventuelle følelser av depresjon som kommer over dere.

Hint

  • Vær ærlig med familie og venner hvis du begynner å føle seg deprimert. De kan ikke hjelpe deg hvis de ikke vet hva du går gjennom følelsesmessig.