Digidexo.com

Bone Density Treatment

Når bentetthet begynner å tynne og blir sprø, er denne tilstanden kalles osteoporose. Osteoporose begynner å utvikle seg når lave kalsiumnivåer og andre mineraler føre til at bein å bli skjør. Lav bentetthet kan forårsake sprekker meste i hofter, håndledd og ryggrad. Heldigvis finnes det proaktive behandlinger for å unngå eller reversere lav beintetthet.

Symptomer

Tidlig utbruddet av osteoporose kan være uten symptomer. Senere kan du føle en murrende smerte i nakken eller korsrygg. Etter hvert som sykdommen forverres, kan du begynne å føle plutselige, skarpe støt av smerte. Putting vekt på de berørte områdene kan øke smerte. Et brudd i ryggraden kan skje uten et fall eller traume til tilbake som ryggvirvlene blir sprø. Kompresjonsfrakturer i ryggraden kan føre til en lut holdning som kalles en "pukkelrygg".

Diagnose

En screening test kalt en dual-energy X-ray absorptiometry tiltak bentetthet i hofte, rygg og håndledd. Fremgangsmåten er rask og smertefri og gir nøyaktige resultater. Andre bentetthet testene kan omfatte en ultralyd eller CT scan.

Medisiner

Hormonbehandling kan være foreskrevet for behandling av osteoporose som østrogen kan bremse eller stoppe bentap. Østrogen kan tas i pilleform eller som en hud patch som Estraderm. Noen kvinner bør ikke ta hormontilskudd hvis de har en økt risiko for visse kreftformer. Hvis en kvinne ikke kan eller velger ikke å ta hormontilskudd, medisiner som Evista eller Boniva tilbyr et alternativ for å stoppe eller reversere bentap. Et stoff kalt Reclast gis intravenøst ​​en gang i året på legens kontor eller muntlig en gang om dagen, uke eller måned. På grunn av alvorlige mage opprørt forårsaket av medisiner, kan de årlige injeksjoner være foretrukket. Kalsiumtilskudd med vitamin D også bidra til å gjenopprette benmasse og hindre tap i første omgang. En daglig dose på 1200 til 1500 mg anbefales.

Kosthold og trening

Folk i alle aldre, men spesielt unge mennesker, bør oppmuntres til å øke kalsium i kosten. Drikke melk og kalsium-beriket appelsinjuice og spise mat med høyt kalsium som ost og laks kan bidra til å bekjempe bentap. Utfør vektbærende øvelser som turgåing, aerobic, sykling eller jogging. Diskuter et nytt treningsprogram med legen din først.