Digidexo.com

Årsaker til smertefulle bryster hos menn

Selv om smerte og andre forstyrrelser av brystet er mer utbredt blant kvinner enn menn, kan menn utvikler smerter i brystet også. Smerte i bryst hos menn kan faktisk være i musklene i brystet, eller det kan være i vevet av brystkreft i seg selv. Ifølge National Library of Medicine og Mayo Clinic, årsaker til smertefulle bryster hos menn inkluderer infeksjoner og skader.

Alkoholisme

Inntak av alkohol i overskudd til det punkt hvor den leveren blir skadet kan forårsake menn for å utvikle brystsmerter.

Gynecomastia

Gynecomastia er en medisinsk betegnelse for unormal brystutvikling oppleves av menn og gutter, og kan føre til smerter og hevelse i brystet i likhet med hva kvinner opplever i premenstruelt syndrom.

Hjertesykdom

Hjertet er plassert på venstre side av brystet under brystvevet, og hjertesykdom eller hjerteinfarkt kan føre til følelser av brystsmerter hos menn.

Hormoner

Menn kan oppleve smertefulle bryster som følge av hormonendringer i puberteten eller grunn til å ta syntetiske steroider som prednison, som er lik naturlige hormoner.

Infeksjon

En infeksjon i brystet kalles mastitt, og dette skjer i menn sjelden, men kan forårsake smerte, hevelse og striper av rødhet i huden på brystet.

Injury

En skade i brystvevet, som å bli slått i brystet eller opplever traumer som en bilulykke kan føre til smerter i brystene hos menn.