Digidexo.com

Skadelige bivirkninger av astmainhalatorer

Astmainhalatorer er foreskrevet som en måte å bidra til å åpne luftveiene på en astma lidende. Airway-innsnevring kan forårsake kortpustethet, hoste, lunger og tungpustethet. Innsnevringen kan være forårsaket av svelling i luftveiene, muskelkramper og en oppbygning av slim. For å lindre symptomene på astma, kan legen forskrive bruk av en inhalator. Albuterol er det generiske form av innåndings oftest foreskrevne medisiner. Det kan ha noen alvorlige bivirkninger.

Identifikasjon

Albuterol er den hyppigst forskrevne innånding legemiddel som brukes til behandling av astma. Merkenavn av astma inhalator inkluderer ProAir, Vospire, Ventolin og AccuNeb. Innånding løsningen kommer i forskjellige doser, inkludert .63mg, 1.25mg og 2,5 mg. Alternativt kan albuterol gis i sirup og tablettform. Steroid inhalatorer som brukes til å behandle astma inkluderer Advair, Flovent og Pulmicort.

Effekter

Når du bruker en astma inhalator, vil du legge merke til noen åpenbare bivirkninger, særlig innen den første uken eller så av bruk. Mange pasienter vil føle skjelven, nervøs, irritabel, syk til magen, og har problemer med å sove. Pasienter kan også oppleve en morsom smak i munnen og tørr hals. La legen din vet umiddelbart hvis du har noen alvorlige bivirkninger som brystsmerter, svimmelhet, hjertebank eller tungpustethet.

Betraktninger

I tillegg må pasientene pass opp for mer alvorlige og livstruende bivirkninger som kan oppstå fra å bruke en astma inhalator. Det har vært tilfeller av bruk av astmainhalatorer resulterer i en person opplever bronkospasme. Bronkospasme oppstår når bronkiene smalner brått, og gjør det ekstremt vanskelig å puste. Hvis venstre ubehandlet, kan denne tilstanden bevise livstruende.

Misforståelse

Siden astmainhalatorer er ofte foreskrevet for å behandle allergirelaterte pusteproblemer, er det noen pasienter som ikke skjønner at du faktisk kan være allergisk mot medisiner som brukes i inhalatoren. Informer legen din hvis du ser tegn på en alvorlig allergisk reaksjon, som hevelse i ansiktet, utslett, kløe og pustevansker.

Advarsel

Selv om du kan være bekymret for farene ved astmainhalatorer, bør du ikke stoppe medisiner uten først å rådføre deg med legen din. Du må kanskje inhalatoren for å forhindre en livstruende astmaanfall.