Digidexo.com

Hva er behandlingen for ITP?

Hva er behandlingen for ITP?


En diagnose av idiopatisk trombocytopenisk purpura, eller ITP, indikerer at for ukjente og ofte midlertidige grunner, er en persons blod ikke levrer riktig. Clotting avhenger av tilstedeværelsen av spesialiserte røde blodlegemer fragmenter som kalles blodplater, og antallet blodplater under 30 000 blodplate enheter per mikroliter blod er en nøkkelfunksjon i ITP. Når det anses nødvendig behandling av ITP utvikler seg fra medisiner til kirurgi og blodoverføringer.

Ingen behandling

Et faktaark fra nasjonale hjerte Lung and Blood Institute slår fast at mange tilfelle av ITP krever ingen behandling fordi folk med tilstanden ikke er for tiden blødning eller opplever noen symptomer på eller komplikasjoner fra ITP. Leger vil begynne å vurdere behandling når pasienter lett får blåmerker, bryte ut i røde eller lilla prikker (dvs. blødning under huden som kalles petekkier), blø fra tannkjøttet eller har ukontrollert blødning etter et kutt eller kirurgi. Alvorlig ubehandlet ITP kan sjelden føre til dødelig indre blødninger.

Kortikosteroider

Muntlig eller injiserbare kortikosteroider som prednison eller hydrokortison utgjør den første linjen av behandling for ITP. Kortikosteroider bidra til å gjenopprette blodplatetall ved å undertrykke handling av immunsystemet. En seks-ukers kur med kortikosteroider er nok vanligvis til å behandle ITP i utgangspunktet, men ITP returnerer i et flertall av pasienter som bare mottar kortikosteroider. Gjentatt eller langvarig kurs av kortikosteroider må vurderes nøye fordi, som en Mayo Clinic Faktaark notater, medisiner sette pasienter i fare for "grå stær, høyt blodsukker, økt risiko for infeksjoner og tap av kalsium fra ... bein (osteoporose ). "

Immunoglobulin

Pasienter med ITP som trenger rask økning i blodplatetall kan få intravenøse injeksjoner av immunoglobulin. Administrasjon av denne medisinen tar flere timer, og dens virkninger ikke vedvarer i mer enn et par uker. Den Platelet Disorder Support Association advarer pasienter at de kan føle seg svimmel, trøtt eller kvalm i opptil en hel dag etter administrasjon av immunglobulin. PDSA forteller også pasienter til å søke medisinsk hjelp hvis de opplever pusteproblemer, kramper eller tetthet i brystet, noe som kan tyde på en allergisk reaksjon på immunglobulin.

Andre medisiner

The Mayo Clinic forklarer at pasienter med ITP som ikke svarer godt til kortikosteroider eller som ikke lenger kan ta de medisiner kan ha nytte av å ta andre legemidler som øker blodplatetall. Revmatoid artritt og lymfom narkotika rituximab (Rituxan fra Genetec og Biogen Idec) undertrykker immunforsvaret som kortikosteroider gjør. Medisiner som brukes til å utrydde magesår-forårsaker bakterien Helicobacter pylori som omeprazol pluss klaritromycin (f.eks Prilosec fra Astrazeneca og Biaxin fra Abbott) har også vist noen lover for å styrke blodplatetall. Hver av disse alternative medisiner for behandling av ITP har sin egen risiko og bivirkninger, slik at pasientene trenger å diskutere disse alternativene med sine leger.

Splenektomi

Når alle innledende medisinsk behandling mislykkes, er neste alternativ for ITP behandling fjerning av milten. Milten ødelegger blodplater, så å fjerne den via en kirurgisk prosedyre som kalles en splenektomi kan hjelpe pasienter med ITP opprettholde sine blodplatetall. Splenektomi garanterer ikke en kur for ITP, imidlertid, og det gjør også pasienter som gjennomgår prosedyren mer mottagelige for alvorlige infeksjoner.

Romiplostim og Eltrombopag

Under den senere delen av 2008 godkjente det amerikanske Food and Drug Administration to nye medisiner spesielt for behandling av ITP i folk som fortsatte lider av tilstanden til tross for tidligere medikamentelle behandlinger og splenectomies. Den første av disse nye godkjenninger, romiplostim (Nplate fra Amgen), kan bare gis som en subkutan injeksjon av leger innrullert i en spesiell distribusjonsnett. Gravide kvinner bør ikke motta romiplostim injeksjoner med mindre det er absolutt nødvendig, og pasienter som får for mye romiplostim kan utvikle blodpropp. FDA godkjente også GlaxoSmithKline er eltrombopag (Promacta) for behandling nonresponsive ITP. Tablettene kan forårsake leverskader og som romiplostim, forårsake blodpropp når det tas i høye doser.

Blodplatetransfusjoner

Pasienter med ITP kan få transfusjoner av blodplater i tillegg til sin nåværende behandling hvis de blør tungt. Økningen i antall blodplater etter en transfusjon varer bare et par timer til et par dager.