Digidexo.com

Hvordan lese mat etiketter for sunne ingredienser

Hvordan lese mat etiketter for sunne ingredienser


Mat etiketter kan være så forvirrende at noen av oss ikke engang gidder å lese dem. Det er to grunnleggende deler å tenke på når du leser en food etikett; de faktiske ingrediensene i mat og ernæringsmessige verdier av disse ingrediensene. Her er noen nyttige tips for å lese mat etiketter for sunne ingredienser.

Hvordan lese mat etiketter for sunne ingredienser

opplyse deg om sunn mat og ingredienser. Begrens inntaket av fett, sukker, karbohydrater og natrium. Mange lavt fettinnhold, har behandles eller ferdigmat tilsettes større mengder av natrium for å erstatte smaken av fett. Store mengder av natrium kan føre til helseproblemer, inkludert væskeansamling, noe som bidrar til høyt blodtrykk.

Start med ingrediensene i maten du kjøper. Ingredienser er oppført i synkende rekkefølge, slik at den første ingrediens oppført utgjør mesteparten av maten. Les alle ingrediensene som er oppført og gjøre oppmerksom på sukker, fett, kunstige smakstilsetninger eller tilsetningsstoffer. Sørg for at de fem første ingrediensene er sunne ingredienser som du ønsker å spise.

Les hele etiketten nøye. For eksempel kan du tror du kjøper kjøtt, men etiketten sier "kjøtt flavored." "Kjøttsmaksstoffer" betyr bare smaken av kjøtt er i mat, ikke kjøttet selv.

Sjekk den ernæringsmessige verdien per porsjon og størrelsen på hver visning. Mens du kan spise en hel boks av forberedt makaroni og ost, er det servering størrelse oppført for halvparten så mye. Hvis du kommer til å spise hele boksen, må du multiplisere alt med to. For eksempel å doble mengden av kalorier og fett, natrium og sukker bestemme den ernæringsmessige verdien av maten du faktisk spiser. Når brutt ned som dette, noen såkalte "sunn" mat er ikke.

Les andelen daglige anbefalte mengder av vitaminer og mineraler, basert på servering størrelse. Den ernæringsmessige verdien er oppført av prosenter. Hvis du spiser det samme makaroni og ost middag, i samme proporsjon, du ville få 40 prosent av det daglige anbefalte inntak av kalsium. Dette forteller deg at mer kalsium er nødvendig i kostholdet ditt den dagen du spiser som måltid.