Digidexo.com

Hvordan er Mat forurenset med Salmonella?

Forurenset Meat

De to vanligste typene av Salmonella-infeksjoner, er et resultat av Salmonella enteritidis og Salmonella typhimurium. Disse bakterien finnes innen forurenset mat. Selv om bakterien kan være til stede i mat, ifølge United States Department of Agriculture, ville bakterien ikke årsaken maten til å lukte dårlig, ser dårlig eller smake dårlig. Bakterien er funnet i de infiserte avføringen til dyr og mennesker. Mat forurensning oppstår når en mat handler ikke vasker hendene etter bruk av toalettet og berører matvarer som kjøtt som vil bli konsumert av forbrukerne. Frukt og grønnsaker kan også være forurenset av mat handlers som ikke vaske sine hender. Dette resulterer i utbrudd i forbrukere som spiser disse forurensede produkter.

Egg

Egg kan bli forurenset når høner som er smittet med Salmonella lå skjemt egg. Salmonella enteritidis er ansvarlig for forurensning av egg. Bakteriene kan komme inn en ellers frisk høne. Bakteriene vil da invadere høne eggstokker. Et egg vil da bli forurenset før skallet selv stivner, for derved å fange bakterier innenfor egget. Selv om eggene gjennomgå behandlinger for å rense det ytre skall, er de indre deler av skallet forblir intakt, noe som deretter fører til infeksjoner innen forbrukere. Mennesker smittes ved å spise kokt egg, eller matvarer som bruker forurenset egg.

Annen forurensning Prosesser

Det er mulig å forurense andre matvarer hvis forurenset kjøtt er plassert i nærheten av de andre matvarer. For eksempel, hvis du lå rått kjøtt nær en salat du forbereder, noen rå saft fra kjøttet kan kryss-forurense andre matvarer. Du kan også forurense matvarer hvis du bruker et skjærebrett for kjøtt, og deretter ikke rydde brettet før han går videre til andre matvarer. Kjøkken overflater kan også bli skjemt hvis du legger forurensede matvarer på kjøkken overflater. Hvis du ikke rengjøre kjøkkenet overflaten og legger en annen matvare på den forurensede kjøkken overflaten, vil de andre matvarer bli cross-forurenset.