Digidexo.com

Slik unngår du at soppsykdommer

Slik unngår du at soppsykdommer


De fleste soppsykdommer oppstå på huden, på bunnen av føttene eller yngre negler og tånegler. Vanlige soppinfeksjoner inkluderer ringorm, tinea cruris (også kjent som skrittsopp), tinea versicolor og fotsopp, og kan kureres med muntlig eller aktuelle anti-fungal medisiner foreskrevet av legen din eller tilgjengelig over disk. Over-the-counter anti-fungal medisiner inkluderer Lotrimin AF og Lamisil.

Slik unngår du at soppsykdommer

bruke flip-flops i offentlige bassenger og dusj områder. Hvis du bruker gym dusj eller gå til bassenget ofte, ikke gå barbent i fellesområdene. Det kan føre til fots, negl og tånegl sopp.

Bruk løstsittende klær. Hvis du er utsatt for skrittsopp eller tinea versicolor, en soppinfeksjon i huden, slites løs, bomull klær som du kan bære komfortabelt. Unngå mørke, stramt, polyester klær.

Bruk hvite bomullssokker og endre dem daglig. Ikke bruk sokker og undertøy uten å vaske, og unngå iført sokker til sengs.

Spray skoene dine med en anti-sopp spray som et forebyggende tiltak. Hvis du bruker joggesko eller mørke sko, spray dem daglig med en anti-sopp spray for å hindre fotsopp og tånegl sopp.

Hvis du føler kløe på huden din eller føtter og tror det kan være sopp, gjelder en anti-sopp krem som Lotrimin som et forebyggende tiltak. Plasser en krone-størrelse mengde Lotrimin på håndflaten og gni den inn i huden med fingertuppene to ganger om dagen. Fortsett til kløe stopper.

Hint

  • Se en lege hvis du opplever alvorlig kløe eller utslett.
  • Hvis du har et svekket immunforsvar på grunn av AIDS eller avansert HIV, kan du trenger ekstra forsiktighet for å hindre soppsykdommer.