Digidexo.com

Lav-protein og lav-fett diett

Lav-protein og lav-fett diett


Er det mulig at en lav-fett og lav-protein diett kan være nøkkelen til vekttap? Med all hypen rundt den lav-karbohydrat diett i disse dager, har lav-fett diett gått veien for dinosaur. De fleste ville vurdere protein som hjørnesteinen i enhver diett plan, så tanken på både en lav-fett og og lav-protein diett virker som et bud på en absurditet. Ideen er imidlertid verken ny eller alt det absurde.

Overraskende forskning

Forskning ved Cornell University utført av biokjemikeren T. Colin Campbell tyder på at for mye fett og protein kan faktisk være årsaken til at kroppen beholder overflødig vekt. Dette skyldes en hårfin balanse i kroppen som avgjør hvorvidt kroppen forbrenner de overflødige kalorier som energi eller beholder det og lagrer det som fett. Funnene antyder muligheten for at en høy-karbohydrat, lav-fett, er mer sannsynlig å hindre kroppen i å lagre overflødige kalorier som adipose (fett) vev lav-protein diett. Studien antyder også at en diett høy i plantebaserte næringsstoffer og fiber kan være mer effektiv på lang sikt for vekttap og helse.

Høy Fiber, High-karbohydrat diett

Tanken på en høy-karbohydrat diett kan trylle bilder av kake og donuts, men hvilken type karbohydrater du trenger å konsumere på denne dietten er absolutt ikke disse høy glykemisk mat. Høy-glykemisk karbohydrater er de som er raskt transporteres som sukker i blodet og omfatte alt fra enkle sukkerarter, som kaker, til hvitt brød og poteter. En sunn høy-karbohydrat diett vil bestå av lav glykemisk karbohydrater som er høy i fiber og næringsstoffer tett.

Hva du bør spise

Siden forskning tyder på at en sunn diett består av en overflod av karbohydrater og en lav mengde protein og fett, bør du fokusere dine matvaner på en kjerne meny av hel-korn brød, havre, nøtter og høy-fiber matvarer som brokkoli og andre grønne bladgrønnsaker. Du bør ikke kutte protein eller fett helt ut av kostholdet, men fordi forskning tyder også på at du fortsatt trenger å konsumere sunne mengder begge. Dine proteiner bør bestå av en liten mengde fisk, kalkun eller kylling. Fisk er spesielt viktig fordi den inneholder omega-3-fettsyrer som er nødvendig for riktig celle og hjernefunksjon. Unngå mat høy i mettet og trans fett fordi disse er forbundet med høyt kolesterol og kan øke risikoen for sykdommer som diabetes og hjertesykdommer. Pass også på at du får minimum 30 minutter trening per dag og drikker mye vann for å opprettholde optimal helse.