Digidexo.com

Epidermal Medisinsk Prosedyrer

Epidermal medisinske prosedyrer kan fjerne eller lage stygge merker på huden mindre synlige. Leger anvende forskjellige typer fremgangsmåter, avhengig av tilstanden. Laser kirurgi har dukket opp som den foretrukne metode for å behandle huden, fordi det krever ingen innsnitt og kan utføres på poliklinisk basis.

Epidermal Laser Surgery

Laserkirurgi er en epidermal medisinsk prosedyre. Overhuden er det medisinske navnet for det ytre laget av huden din. Laser kirurgi ikke bruke en skalpell til å kutte huden; heller, er spesielle laser lysstråler rettet på området i stedet for ved hjelp av kirurgiske instrumenter. En rekke hudsykdommer, inkludert lesjoner, kan behandles med laser kirurgi. Ta kontakt med hudlege for å se om epidermal tilstanden er mulig å behandle med en laser.

Port-Wine Stain

Port-vin flekken epidermal flekker oppstår i varierende nyanser av rødt, rosa og lilla, og er noen ganger kjærlig kalt "jordbær". Ifølge University of Virginia Health System, "Om 0,3 prosent av barna er født med port-vin flekker. Etter hvert som barnet vokser, kan merket bli mørkere." Be noen pasienter å få dem fjernet, spesielt når de blir oppfattet som skjemmende og vises i åpenbare steder som hender og ansikt.

Fargen på port-vin flekker kan være vellykket endret ved hjelp av en epidermal medisinsk prosedyre utført med en Pulsed dye laser. Lyset fra laseren passerer gjennom et fargestoff før den berører pasienten. Som University of Virginia Health System forklarer, "Fargen av fargestoffet kan endres, avhengig av typen av pigment hud flekker som blir behandlet."
Voksne har vanligvis denne epidermal medisinsk prosedyre utført på poliklinisk basis. Voksne med små eller mellomstore port-vin flekker ikke krever narkose. Voksne med store markeringer og barn kan kreve narkose for pulset-dye laser prosedyrer.

Telangiectasier

Telangiectasier er en vanlig hudlidelse der små, trådliknende årer er synlig gjennom epidermal laget. Du kan oppfatte dem som skjemmende og be om en medisinsk prosedyre for å fjerne dem. Disse synlige blodårer kommer i fargene rød, blå eller lilla. Ifølge University of Virginia Medical Center, "De vanligste stedene disse er sett omfatter ansiktet, øvre del av brystet og halsen. Relaterte fartøy kan bli funnet i bena, kalt edderkopp årer."

Epidermal medisinsk prosedyre som brukes til å behandle telangiectasier er skleroterapi. Sclerotherapy krever legen for å finne de synlige fartøy og deretter injisere dem med små nåler. Medisinering blir injisert inn i beholderen som bevirker den til å krympe og forhåpentligvis blir mindre synlig. Dette epidermal medisinsk prosedyre ikke hindre fremtidige fartøyer fra å bli synlig.