Digidexo.com

Hvordan overvinne frykt for slanger ved hjelp av behavioristiske Approach

Hvordan overvinne frykt for slanger ved hjelp av behavioristiske Approach


Ophidiophobia, frykten for slanger, er en vanlig fobi som mange opplever. Mens det kan være lett å bare unngå å støte slanger, kan du ha grunner for å ville overvinne din frykt for slanger. Kanskje en god venn har kjøpt et kjæledyr slange, eller du planlegger å besøke utendørs sted hvor det er sannsynlig at du ser en. Bruke behavioristiske tilnærmingen til å overvinne din frykt er ett alternativ å prøve.

Bruksanvisning

•  Identifiser problematferd og bestemme spesifikt hvordan du ønsker å endre; for eksempel, kan problemet være "Jeg går ikke til min venns hus lenger fordi hun fikk et kjæledyr slange." Oppgi ditt problem i form av en bestemt måte er det negativt påvirker din atferd; en uttalelse som "Jeg er redd for slanger" er for generelt. Skriv ned din uttalelse.

Velg dine spesifikke målgrupper atferd og bestemme på mål basert på ditt problem uttalelse fra forrige trinn. Skriv ned en liste over atferd du må endre for å møte dette målet. Gjøre målet realistisk og sette deg opp for suksess ved å bryte målet ditt inn i små skritt i stedet for noe stort og skremmende. Start med noe sånt som "Kunne besøke min venn med kjæledyr slange" før du setter et mål som "Plukk opp min venns kjæledyr slange."

Samle dine baseline data. Forstå mer om din frykt inkludert hvordan, når og hvorfor det skjer. Tilbring et par uker før du begynner programmet å analysere din frykt og dens virkninger på livet ditt; for eksempel, kan du føle greit når man ser på bilder av slanger, men ikke å være i samme rom med din venns levende slange. Skriv ned dine observasjoner for fremtidig referanse.

Planlegg program. Kontrollere problemet stimuli; for eksempel be om å besøke din venn med kjæledyr slange når du er den eneste besøkende, heller enn å gå til huset hennes under en fest når mange mennesker er det å håndtere slangen. Gjennomgå mål og trinnene utviklet i Trinn 2. Lag en plan basert på dine skritt for å forsterke din atferdsendring; hvis målet ditt er å til slutt plukke opp din venns kjæledyr slange, kan du besøke henne på en ukentlig basis tilbringe din tid i rommet med bur slange, snakker og lære om slanger til du føler deg komfortabel å se på din venn håndtere slangen. Bruke tid på å visualisere deg selv å fullføre målet ditt hell.

Gjennomføre programmet i henhold til trinnene du har opprettet. Innse at det er greit å justere trinnene basert på din erfaring som du implementere programmet. Gjør dine skritt mindre eller legge til nye ved behov. Forvente å tilbringe et par uker på å arbeide jevnt og trutt på programmet før virkelig få resultater. Finn en måte å forsterke din suksess ved å belønne deg selv når du har fullført skritt mot målet ditt.

Tips og advarsler

  • Konsultere en lisensiert profesjonell terapeut om din frykt for ekstra støtte i møte dine mål.