Digidexo.com

Forebygging og behandling for Forkjølelse og influensa

Forkjølelse er irriterende og kan gjøre at du føler deg elendig; men det er vanligvis ikke farlig. Lider av influensa eller influensa kan sette deg i seng for to eller tre dager og opp til en uke; influensa kan være dødelig i de som har undertrykt immunforsvar, i små barn eller eldre. Begge forholdene er forårsaket av virusinfeksjoner og er smittsom. Det er praktiske skritt du kan ta for å unngå begge disse virusene.

Forebygging

Influensa og kalde årstider er vanligvis i høst og vintermånedene, men du kan få enten en til enhver tid av året. Den mest praktiske måten å unngå både er å praktisere gode håndvask ferdigheter. Du bør vaske hendene ofte i løpet av dagen, men spesielt før du spiser. Vask hendene for en full 30 sekunder med varmt vann og såpe. Hvis såpe og vann ikke er tilgjengelig, kan du bruke et alkoholbasert desinfeksjonsmiddel.

Virusene kommer inn i kroppen via nesen eller munnen. Dette kan skje fra å være nær en smittet person mens de nyser, hoster, eller selv snakker. Små dråper reise gjennom luften, og hvis du er nær nok du kan ta kaldt. Berøre et element som en smittet person har berørt, for eksempel et dørhåndtak eller telefon, kan også spre viruset. Dette er grunnen til at det er viktig at du ikke berøre dine øyne, nese eller munn uten først å vaske hendene. Dette er spesielt viktig i den kalde og influensasesongen, men er en god vane å øve hele året.

Bruk alltid vev når du nyser eller hoster, deretter kaste vevet og vask hendene eller bruke rensemiddel. Alltid hoste eller nyse inn i svingen av albuen hvis en vev er ikke praktisk.

Alle som er høy risiko for komplikasjoner fra influensa bør få en årlig influensavaksine. De nye vaksiner er tilgjengelige vanligvis starter i oktober hvert år.

Symptomer

Symptomer på forkjølelse inkluderer nysing, kløende, rennende øyne, en lavgradig feber ikke høyere enn 102 F, hoste, mild verke eller hodepine og svak tretthet. Kaldt symptomer inkluderer også en skrapete eller sår hals, lunger og en rennende eller tett nese ifølge artikkelen, "forkjølelsessymptomer," ved Mayo Clinic ansatte.

Influensa angriper luftveiene og lungene, hals, nese og bronkier kan påvirkes. Symptomer på influensa er høy feber (101 F og over), tørr hoste, hodepine og smerter spesielt i ryggen, ben og armer. Andre influensasymptomer er frysninger, svetting, tap av matlyst, blir veldig svak eller trøtt og barn vil noen ganger har oppkast og diaré.

Behandlinger

Det finnes ingen antibiotika eller kur for forkjølelse. Vanligvis behandlinger for de kalde symptomene er smertestillende, nese decongestants og hoste medisiner og sirup; disse medisinene kan ha bivirkninger og en kald vil gå bort av seg selv i løpet av en uke eller to. Alternative legemidler inkluderer Vitamin C, Echinacea, og sink spray eller pastiller. Disse vil ikke forhindre eller kurere en kald, men det er bevis for at de kan redusere symptomene og forkorte lengden av kulde.

Sengeleie og bor hydrert er den beste medisin for influensasymptomer. Drikk rikelig med vann og juice, og spiser varm, nærende supper for å hjelpe kroppen din komme seg raskere. Ta over disk smertestillende medikamenter for smerter og plager og feber. Hvis du er i fare for komplikasjoner fra influensa, bør du ringe legen din like fort som du opplever de første symptomene. Antivirale midler er tilgjengelige, og de kan forkorte varigheten av influensa, men de fungerer bare hvis de blir tatt i løpet av de første 48 timer etter at symptomene.