Digidexo.com

Helseforsikring Etter Cobra & Pre-eksisterende forhold

Helseforsikring Etter Cobra & Pre-eksisterende forhold


COBRA er en videreføring av en tidligere employerâ € ™ s helseforsikring dekning til en kostnad for deg, den tidligere ansatte. Hvis du velger å fortsette helseforsikring henhold COBRA, vil du ikke risikere å miste dekning for dine eksisterende forhold og vil fortsette å nyte den beskyttelse som er tilgjengelige fra helseforsikring bærbarhet og Accountability Act, eller HIPAA. Men bare lar føderal lov at du kan fortsette dekning under COBRA for maksimalt opp til 18 måneder så lenge du mistet jobben ufrivillig eller opplevd en reduksjon i arbeidstiden. Andre kvalifiseringsløpene, for eksempel tap av barne avhengighet status, kan kvalifisere deg for opptil 36 måneder med COBRA beskyttelse. Når COBRA ender, må du enten flytte til en ny gruppe helseforsikring plan eller annet kjøpe din egen helseforsikring politikk for å opprettholde helse dekning for dine medisinske forhold.

Privat helseforsikring

Hvis du flytter fra en tidligere employerâ € ™ s forsikring i henhold COBRA til en ny employerâ € ™ s forsikring, krever HIPAA din nye selskapet å gi umiddelbar dekning for dine eksisterende forhold uten en venteperiode så lenge du ble dekket innen 63 dager før du melde deg i din nye arbeidsgiver helseforsikring plan. Hvis, derimot, trenger du ikke har tilgang til en employerâ € ™ s gruppe forsikring plan og i stedet må individuelt kjøpe en privat helseforsikring politikk, din nye selskapet kan eller ikke kan utelukke dine pre-eksisterende forhold fra dekning. Faktisk kan private forsikringsselskapene nekte din søknad om forsikring helt i noen tilfeller.

PCIP Dekning

Affordable Care Act etablert en føderal høy risiko forsikring basseng som strekker seg helseforsikring alternativer til amerikanere som ikke kan finne dekning på egenhånd. Kjent som den pre-eksisterende tilstand forsikring basseng, eller PCIP, de akseptert for PCIP forsikring vil møte noen venteperioder før dekning kan begynne og vil få omfattende helseforsikring dekning som inkluderer spesialitet omsorg, sykehus, primærhelsetjenesten, reseptbelagte stoffet dekning og mange andre fordeler med en maksimal årlig ut-av-lomme kostnadene for $ 5950 etter egenandel. Det er ingen pre-eksisterende tilstand unntak og absolutt ingen levetid grenser på dekning. Noen stater tilbyr også sine egne PCIPs for beboerne, selv om dekning og kvalifikasjoner kan variere for disse mindre helseforsikring bassenger.

PCIP Kvalifikasjoner

For å kvalifisere for den føderale PCIP, må du ha en eksisterende medisinsk tilstand og ha bevis for en fornektelse av helseforsikring på grunn av pre-eksisterende medisinsk tilstand. Videre må du være uforsikret i minimum seks måneder før søknad om dekning under PCIP. Hvis du oppfyller disse betingelsene, og er en lovlig bosatt i USA, vil du sannsynligvis kvalifisere for forsikring. Selv om du vil være ansvarlig for å betale 100 prosent av helseforsikring premiene, må prisene inne i PCIP ikke diskriminere basert på helse, men i stedet relateres til din alder og omfanget av forsikringsdekning du foretrekker.

Evolving Laws

Selv om Kongressen vedtok Affordable Care Act i 2010, vil amerikanerne ikke oppleve den fulle effekten av loven til januar 2014. På den tiden, vil de føderale og statlige PCIPs lukke, og alle forsikringsselskaper vil akseptere søkere med de samme vilkår som de PCIPs gjøre dags dato. Loven vil forby diskriminering basert på pre-eksisterende forhold, og forsikringsordninger vil ikke lenger pålegge lange ventetider eller unntak av fordeler.