Digidexo.com

Historien om poliovaksine

Historien om poliovaksine


Polioepidemier har forkrøplet og drept mennesker --- meste barn --- siden før nedtegnet historie. I verste --- paralytisk polio --- viruset kommer inn i sentralnervesystemet, og kan føre til alvorlige lammelser og pusteproblemer. Før Jonas Salk utviklet en vellykket vaksine, om lag 25.000 barn i USA utviklet paralytisk polio hvert år.

Pre-vaksine

Michael Underwood, en britisk lege, skrev den første kliniske beskrivelse av polio i 1789. I 1840 Jacob von Heine skrev en artikkel som beskrev sykdommen og bemerket at det syntes å involvere ryggmargen. I Vermont, 132 tilfeller av polio i 1894 forårsaket den første epidemi av sykdommen i USA. I 1908, to østerrikske leger identifisert den poliovirus. I 1916 skjedde et annet stort utbrudd i USA. Isolasjon og karantene var de eneste måtene offentlige helsemyndigheter hadde av å svare på viruset.

Utvikling

Arbeidet med å utvikle en vaksine mot polio-viruset hadde to leger, Maurice Brodie og John Kollmer, til racing mot hverandre være den første til å introdusere det. De 1935 utprøving av vaksiner forårsaket noen tilfeller av polio, noen som viste seg å være dødelig. I 1835, president Franklin Roosevelt, en overlevende av polio, etablerte National Foundation for Infantil Lammelse og i 1938, Eddie Canter innførte begrepet March of Dimes å oppfordre amerikanerne til å støtte stiftelsen.

Behandling

En behandling for polio ble utviklet av Søster Elizabeth Kenny of Australia. Prosedyren involvert hot-pakking og strekker lemmer herjet av sykdommen. I 1942, det første Sister Kenny Institute åpnet og Kennys behandling protokollen ble standard for polio. Til tross for behandling protokollen, infeksjon var fortsatt frodig og omfattende epidemier fortsatte å komme.

Jonas Salk

Jonas Salk akseptert en stilling ved medisinsk laboratorium grunnlagt av Sarah Mellon vitenskapelige grunnlag i 1947, og året etter laboratoriet ble tildelt et stipend for en poliovirus skrive prosjekt. Salk brukes vev kultur for å dyrke og jobbe med viruset. Av 1952, hadde vist en versjon av Salk vaksine, ved hjelp av en drept poliovirus vellykket i små forsøk. Men i 1953 var det 35 000 nye tilfeller av polio i USA.

Suksess

I 1954 ble Salk vaksiner testet i massive forsøk sponset av Utsmykkingsfondet for Infantil Lammelse. Mer enn 1,8 millioner barn --- kalt polio Pionerer --- tok vaksinen, tok placebo eller tok ingen av delene. Suksessen av forsøkene ble kunngjort på en pressekonferanse i 1955 og etter 1957, etter masse immunisering begynte, har USA bare 5.600 nye tilfeller. I 1962 kom den Sabin oral vaksine i bruk og med 1964, var det bare 121 nye tilfeller av polio rapportert i USA. I 1979, den siste tilfelle av opprinnelig polio skjedde i USA. Siden da har alle tilfeller vært vaksine-relaterte eller har blitt hentet inn fra et annet fylke. På verdensbasis er det seks land der polio fortsetter å infisere mennesker. I 2005 var det 105 tilfeller i Nigeria og Sudan.