Digidexo.com

Hemangioma Treatment

En hemangioma er en føflekk som vises i små barn som en rød flekk. Det er et resultat av ekstra blodkarene under huden. Over tid, vokser hemangioma, noen ganger opp til 3 inches i diameter, og rager utover fra huden, ifølge Mayo Clinic. Hemangioma nesten alltid forsvinner hos barn etter alder 10, og er vanligvis godartet. Det finnes tilgjengelige behandlinger for å bli kvitt dem, selv om ingen er vanligvis nødvendig.

Observasjon

Det første trinnet i behandlingen er å bare observere problemet, ifølge Hemangioma International Treatment Center (HITC). Dette er en bevisst beslutning om å vente og se hvordan føflekk utvikler seg over et par måneder. Fordi disse merkene vises i ung alder, kan det være hensiktsmessig å holde et øye med det for et par måneder og se om lesjonen utvikler seg raskt eller sakte. Hvis det ser ut til å være en sakte utvikling hemangioma, så er det mer sannsynlig at en lege foretrekker å la barnet vokse, opp i vekt og styrke før du begynner på videre behandling.

Steroider

Under spredning stadium av hemangioma, er kraftig steroid terapi noen ganger brukt til å bremse veksten av lesjonene. Muntlige eller systemiske steroider brukes for raskt voksende lesjoner, spesielt i tilfeller der hemangioma forårsaker kosmetisk eller funksjonssvikt. I ekstremt sjeldne tilfeller av livstruende hemangioma, er disse stoffene alltid brukt. De er effektive, og til tross for kortvarige sideeffekter, steroider synes å være helt sikker på lang sikt. Barn som tar steroider må holdes under nøye pediatrisk tilsyn.

Laser Surgery Treatment

Mange typer av laserbehandling finnes for hemangioma, avhengig av type og plassering eller lesjonen og hvilke leger prøver å oppnå. Den øverste prioritet er fullstendig fjerning av lesjon. Imidlertid, i tillegg til fjerning, er det laserbehandlinger som kan følge som omfatter reduksjon av rødhet, helbredende ødelagt hud, reparasjon av ødelagte blodkar og andre komplikasjoner av fjerning. Noen typer laser behandling er spesielt for behandling av hemangioma som skjer inne i munnen eller halsen.

Sjeldne komplikasjoner

Mens det er normalt ingen reell risiko å leve med hemangioma, fordi det vil til slutt gå bort, kan visse tilfeller må tidlig behandling. Blant de komplikasjoner som hemangioma kan forårsake er utvikling av sår som blir infisert, og avhengig av beliggenhet, problemer med å puste, nedsatt syn eller hørsel eller eventuelt å gå på do. Disse tilfellene er sjeldne, men mulig.
The Mayo Clinic sier risikofaktorer eksisterer i enkelte barn. Merkene er mer vanlig hos kvinner babyer enn mannlige og forekommer mer hos premature og white-skinned babyer enn fullbårne babyer og de med mørkere hud.