Digidexo.com

Slik finner du ut om man har diabetes

Diabetes oppstår når kroppen slutter å effektivt produsere insulin, naturlig forbindelse ansvarlig for å snu sukker fra mat til energi. Diabetes er en svært vanlig sykdom som rammer både barn og voksne, og avgjøre om man har sykdommen er vanligvis gjøres ved å utføre glukose tester som fastende plasmaglukose (FPG) test. Men hvis du ønsker å vite om du kan ha diabetes uten å vente på tester som skal utføres, kan du se etter enkle faresignaler som vil peke deg i riktig retning.

Slik finner du ut om man har diabetes

•  Se etter en endring i tørste og vannlating mønstre. Hvis du opplever en skarp eller plutselig endring i hyppighet av vannlating, må du kanskje oppsøke lege for å diskutere muligheten for diabetes. Også overvåke tørsten mønstre. Konstant tørst er en annen rødt flagg for å se etter.

Hold øye med vekten din. Vekt er en annen god indikator på mulig diabetes. Hyppig vannlating spyler ut mer sukker i kroppen din, forårsaker du å miste vekt raskt. Raskt vekttap med tilsynelatende ingen årsak kan vise til diabetes.

Sjekk for ubehagelig fornemmelser i nedre og øvre ekstremiteter. Kribling eller brenning i føttene og hendene kan være forårsaket av et høyt nivå av blodsukker. Personer med diabetes har vanligvis for mye sukker i blodet, og dette kan føre til nerveskader og påfølgende smerter som prikking og brenning.

Vær oppmerksom på din tannhelse. Dette kan ikke virke som en svært pålitelig tegn du skal se etter når man skal avgjøre om en person har diabetes; imidlertid diabetes kjent for å redusere kroppens evne til å bekjempe bakterier og sykdommer, og dette kan være tydelig i tannkjøttet og tennene. Se etter tannkjøtt infeksjoner, nye munnsår eller plager, og løse, plagsomme tenner når du sjekker munnen. Disse problemene kan vise til potensielle diabetes.