Digidexo.com

Alternativer til statin narkotika for lavere kolesterol

Alternativer til statin narkotika for lavere kolesterol


For mange mennesker, senke kolesterolet er en svært viktig del av å opprettholde optimal helse. Høyt kolesterolnivå har vært knyttet til hjertesykdom og slag. Det er mange måter å senke kolesterolet, inkludert statin narkotika. Statinene, men kan ha bivirkninger, og mange foretrekker å prøve naturlig alternative metoder før du starter et statin diett.

Foods

En god måte å senke kolesterolet uten statin narkotika er å spise mat som er kjent for å redusere kolesterolet. Ifølge Mayo Clinic, havrekli og havregryn er gode matvarer for kolesterolreduksjon. De fleste nøtter, for eksempel mandler, hasselnøtter, pekannøtter og valnøtter, kan bidra til å redusere kolesterolet. Fisk som torsk og laks er gode kilder til omega-3 fettsyrer, som er kjent for å bidra til å redusere nivåene av kolesterol blod. Bønner inneholder mye fiber, og kan også føre til å senke kolesterolnivået.

Oljer

Bruke oljer med en god balanse av flerumettede fettsyrer og monoumettede fettsyrer. Matoljer som har en god balanse inneholder olivenolje og solsikkeolje. Safflower olje er en god høy varme olje i begrensede mengder. Rapsolje, kalt rapsolje utenfor USA, er en annen olje med høy røyk punkt som er lav i mettet fett med en god balanse mellom flerumettet og enumettet fett. Høye røykpunkter tillate en olje som skal brukes ved høyere heat.

Urter

Selv om du lager mat med gode oljer og spise mat som naturlig fører til lavere kolesterol, er det fortsatt mer du kan gjøre for å senke kolesterolet uten å bruke statin narkotika. Noen urter er også bra for å senke kolesterol og kan brukes i kombinasjon med andre matvarer og matoljer. Urter som kan legges inkluderer gurkemeie, grønn te, oliven blader og ingefær. Fenugreek, kan sesam, og shiitake også legges til retter å lage smakfulle, kolesterol-sunne måltider.