Digidexo.com

Stem Cell Behandling for Diabetes type 1

Stem Cell Behandling for Diabetes type 1


Stamceller er tilstede i alle vev i kroppen. De kan reprodusere å reparere eller erstatte skadede celler spesielt til en bestemt del av kroppen. De er også i stand til å produsere identiske celler eller vokser inn i forskjellige typer celler. Betacellene i type 1-diabetikere er skadet eller ødelagt når immunsystem angrep. Beta-celler bærer insulin til de organer i kroppen som skal brukes som energi når det er nødvendig. Ny forskning blir utført ved bruk av stamceller for å finne en kur for type 1 diabetes og forhindre ytterligere komplikasjoner som følge av det.

Typer av celler

Når stamceller dele, skaper de datterceller som kan være identisk, eller spesifikke, som hudceller, blodceller, bein eller muskel vev. Embryonale stamceller er tilpasningsdyktig og hold den mest løfte om å reparere eller gjenopprette skadede eller syke organer og vev. Fostervannet har også blitt funnet å inneholde stamceller som er i stand til å utvikle seg til andre typer celler. Adulte stamceller kan lage lignende og urelaterte typer stamceller, men få kan høstes fra voksen vev. Umbilical snorer, placentas og barn har også voksne stamceller.

Driver på med en kur

Forskning på stamceller har den mest lovende mulighet for diabetes kur. Embryonale stamceller er aktivt blir brukt i forskning ved Geron Corp. Den bio-tech selskapet håper å bevise at embryonale stamceller kan lykkes med å erstatte de betacellene i bukspyttkjertelen.

Clinical Trial

The Journal of American Medical Association rapportert at i en klinisk studie var det lite eller ingen insulin avhengighet etter utpakking stamceller fra blodet av type 1-deltakere, utsette dem for cellegift for å undertrykke immunsystemet, og deretter gjenplanting sine stamceller.

Forskning

Det finnes ingen kur for type 1 diabetes, men forskere gjennomfører studier som kanskje en dag føre til et funn. Forskere ved Joslin diabetessenter søker å se hva gener må aktiveres eller inaktiveres å tillate stamceller for å skape levedyktige betaceller. Ved hjelp av bloddannende stamceller, de er på utkikk etter nye måter å hindre det autoimmune systemet fra å angripe betacellen, og kontrollere immuntoleranse for vellykket holme transplantasjon.

Betraktninger

Et spørsmål om etikk i offentlig forum kort stanset stamcelleforskning. Fordi embryonale stamceller er mer allsidig og formere raskere, er de foretrukne stamceller. Høsting embryonale stamceller ødelegger embryoene; noen sier at det å ta et liv. Kloning, selv om bare mulig hos dyr, stiller en rekke andre etiske spørsmål.