Digidexo.com

Origins av hodelus

Hodelus er perfekt utviklet, parasittiske insekter som lever på håret sjakter nær hodebunnen. Pediculosis er betegnelsen for hodelus infestation. Pediculosis er ikke ulykke av de lavere klassene, men snarere en pest problem for alle. De respekterer ikke økonomiske grenser eller klamre bare skittent hår. Lus kan ikke hoppe eller fly; men de kan krype ganske raskt og overføring skjer vanligvis fra nær personlig kontakt med en infisert person.

Definisjon

Lus er små bugs med langstrakte organer som kan ta på fargen på vertens hår. Kvinnelige lus legger egg som danner store klynger kalt nits. Nits er sammensatt av om lag hundre individuelle egg. En hunnlus er i stand til å legge seks til syv nits i døgnet. Lus lever av blod og vanligvis krever to måltider om dagen. Uten tilstedeværelse av blod, kan lus ikke leve i mer enn et par dager.

Origin

Lus utviklet seg med menneskeheten. De utviklet seg fra primat håret til menneskehår ca 5,6 millioner år siden og har vært med oss ​​siden den gang. Verdens eldste kjente tilfelle av hodelus infestation dateres tilbake 10.000 år. En nit ble oppdaget på håret av en nedgravd mumien i nordøst Brasil.

I dag kan du ikke få lus fra aper, men du kan plukke dem opp fra å dele kjøkkenutstyr, hatter, hjelmer, sengetøy og klær grooming med en infisert parti. Kaukasiske barn er mest utsatt for å plukke opp lus. Begynnelsen av skoleåret er når infestations gjøre seg mest tydelig. Voksne er sjelden plaget med hodelus, og når angrep skjer, er et barn den sannsynlige donor.

Symptomer

Hodelus utgjør ingen store helsetrusler. En infisert person vil ha en kløende hodebunnen og luseegg, og levende insekter kan være til stede for det blotte øye. Ved nærmere undersøkelse, vanligvis gjort med et forstørrelsesglass, er dusinvis av nits og bugs sett. Kjenne en er infisert kan føre til søvnproblemer og konsentrasjonsvansker. Generelle følelser av ubehag kan også merkes før smitten er kurert. Psykologiske problemer er mer utbredt enn medisinske reaksjoner. Intens skrape forårsaker små kjøttsår og skorper, men de rydde opp etter at lus er fjernet.

Behandling

Lusinger er prosessen med å fjerne en infestation. Pediculicides er kjemiske behandlinger utviklet for å drepe lus. Disse kjemikaliene bare drepe levende lus; de dreper ikke eggene. Derfor er det viktig å kjemme nits ut av håret, ved hjelp av en kam innrettet for denne fremgangsmåten. Nit Combs er tilgjengelig på apotek og også inngår i sjampo kits for å drepe lus. Prosessen med nit plukking kan ta flere dager eller uker. Etter nits er fjernet, er det lurt å bruke en annen pediculicide behandling for å drepe eventuelle overlevende lus.

Kontroversen rundt bruk av plantevernmidler på barns hår overflod. Det finnes andre metoder for å drepe lus, men det er vanskelig nøyaktig å teste hvorvidt disse tiltak arbeide. Hårvask har ingen effekt på lus. Kvelende skadedyr kan gjøres med et tett materiale, slik som majones smurt over hele hodebunnen og deretter dekket med en dusjhette. Times og materialer er ikke vitenskapelig kartlagt. Hårfønere er sagt å drepe levende lus. Administrer varme til hodebunnen og ikke håret, som lus bor nær halsen og hodet.

Rengjøring

Nit plukking og lusinger er kjedelig og så er rengjøring nødvendig å fullstendig ødelegge et angrep. Alle senger må vaskes grundig og tørkes i en tørker ved hjelp av full varme. Klærne under et angrep krever samme behandling inkludert hatter, skjerf, øreklokker og pannebånd. Alle klær eller børster, kammer og hår bånd, som ikke kan bli vasket og tørket, kan fryses. Pakk opp elementer som kan være forurenset og fryse dem i ca en uke. Dette vil drepe lus. Støvsuge alle sofaer, tepper, bilseter og rense alle gulv. En bortkommen nit som er plukket opp igjen kan begynne et helt angrep.