Digidexo.com

Hva er en Nekrotisk eller Cystisk Thyroid Mass?

Hva er en Nekrotisk eller Cystisk Thyroid Mass?


En klump i skjoldbruskkjertelen, det være seg døende vev eller en opphopning av væskefylte celler, er verdig evaluering. En nekrotisk eller cystisk skjoldbruskmasse indikerer thyroid sykdom, men ikke nødvendigvis kreft.

Nekrose

En nekrotisk massen, det være seg i skjoldbruskkjertelen eller andre steder, beskriver dødt vev som har blitt drept som et resultat av sykdom eller traume, enten internt eller eksternt. Årsaken kan være alt fra et insektbitt til kreft.

Cystisk

En cystisk skjoldbruskmasse refererer til en nodul (en klump av skjoldbrusk-celler) som er fylt med væske. Thyroid cyster vanligvis er ikke kreft, selv om cystisk knuter som er faste eller halvfaste (komplekse knuter) har en høyere tendens til malignitet.

Betydning

Tilstedeværelsen av en skjoldbrusk cyste ikke nødvendigvis bekrefte at vevet er død eller kreft. Imidlertid, i noen tilfeller, kan det faktisk foreslår dette. "Noen biokjemiske markører indikerer at autolyse (vev ødeleggelse av enzymer) eller nekrose av skjoldbruskkjertelen vev kan også bidra sammensetningen av skjoldbrusk cyste væske," ifølge en rapport fra 1997 i Biological Trace Element Forskning journal.

Diagnose

En ultralyd av halsen vil gi informasjon om størrelse, beliggenhet og konsistens av skjoldbrusk masse. Kirurgisk fjerning av en del av skjoldbruskkjertelen for testing eller en fin-nål biopsi vil bestemme nærværet av kreft.

Behandling

Kreftsvulster vil bli fjernet kirurgisk, mens ikke-kreft knuter bør overvåkes og kontrolleres hvert år med en skjoldbrusk-vennlig diett innstiftet.