Digidexo.com

Hvordan sjekke Your Heartbeat

Når du ønsker å sjekke hjerterytme, hva du egentlig gjør er å måle hastigheten på pulsen. Hjertefrekvens måles ved å telle slag per minutt (BPM) av ditt hjerte. Du kan sjekke pulsen for å finne ut om du trener på et optimalt tempo, eller av helsemessige årsaker.

Bruksanvisning

Hvordan sjekke Your Heartbeat

•  Start stoppeklokken og sette den et sted som du kan se det lett. Peke din venstre hånd mot gulvet, håndflaten vendt opp. Mens du kan også føle pulsen i armen og nakken, sjekke håndleddet er den enkleste og mest sikker-brann måte å måle din BPM.

Bruk de to første fingrene på høyre hånd til å trykke fast, men ikke for hardt på venstre håndledd, rett under tommelen. Fingrene skal være der benet møter sene på håndleddet. Det kan ta litt å bevege seg rundt, men du vil være i stand til å føle pulsen.

Vent et øyeblikk, når du har funnet din puls, for å være sikker på at det er å slå regelmessig og med samme mengde styrke. Når du er klar, se på stoppeklokken og telle hvor mange pulser du føler deg i tjue sekunder. Multiplisere tallet med tre for å bestemme din BPM.

Tips og advarsler

  • Hvis pulsen føles svak og uregelmessig, kan det være lurt å sjekke med legen din.