Digidexo.com

Om Itchy Skin & vitaminmangel

Om Itchy Skin & vitaminmangel


Det er mange mulige årsaker til kløe i huden. Noen av dem skyldes relativt små problemer som aktuell irritasjon forårsaket av altfor sterkt vaskemiddel eller en allergisk reaksjon på en slags hud produkt. Det kan også skyldes alvorlige leverproblemer, feilernæring eller selv over-inntak av vitamin A. Tar mer vitamin E og bygge et mer sunt, balansert kosthold reduserer sårbarheten i huden til grove, kløende flekker.

Betydning

Kløende hud fører til ytterligere dermatologiske problemer som tørr, flassende hud eller kviser. Underernæring fører direkte til hudproblemer. Det er en av de første tegnene på at denne tilstanden er i ferd med å ha en negativ effekt på kroppen. Å avverge kløende hud, ta en multivitamin og spise en diett som inneholder frisk frukt og grønnsaker hver dag. Hvis hud problemer rydde opp innen en uke eller to av berikende kosthold, så du har løst noen vitamin mangel. Hudproblemer er vanligvis først tydelig i ansiktet, men andre sensitive områder omfatter de øvre armer, albuer, lår og nakke. Dette fører ofte til sårhet og kløe over tid hvis den forblir ubehandlet.

Funksjon

Vitamin E beskytter cellene mot frie radikaler - skadelige biprodukter av energiproduksjon i kroppen. Denne skaden ofte blir synlig som et kløende hudutslett. Vitamin E er en antioksidant som bidrar til å forbedre immunforsvaret. Det har blitt vist ved noen studier for å redusere sjansene for å utvikle kreft eller hjertesykdom når det tas regelmessig enten i tillegg form eller i kosten. Begge kjønn skal ta i ca 200 internasjonale enheter (IE) av vitamin E per dag for å fremme sunn hud. Vitamin E-mangel presenterer i huden som økt følsomhet for sol og redusert evne til å holde på fuktighet, som fører til tørrhet.

Funksjoner

Anti-oksidanter er tilgjengelig fra omtrent alle sunn mat. Nøtter og sunne oljer som raps og olivenolje er rik på Vitamin E. Gulrøtter, appelsiner, jordbær, kiwi, grapefrukt og andre har massevis av vitamin A, som er bra for huden. Nøtter, fisk, skalldyr, rødt kjøtt, hvitløk og kylling har også rikelig med antioksidanter. Mer eller mindre, hvis maten er naturlig, ubehandlet og frisk, vil det sal av kløende utslett på grunn av sitt høye innhold av vitaminer. Menn bør ta 900 mikrogram vitamin A per dag, og kvinner bør ta i 700 mikrogram. Vitamin A-mangel viser seg først ved fører til tørr hud, tørt hår og sprekker negler.

Betraktninger

Aktuelt vitamin-beriket hud kremer kan også gjøre kløende hud patcher forsvinne, men det er som å kjempe havet hvis den ikke følge et sunt kosthold. Påfør hudkrem bare etter vask ansiktet eller området berørt av et utslett. Ikke tørk den kraftig - klapp tørr og forlate området fuktig. Calamine lotion er spesielt gunstig for kløende hud som følge av en allergisk reaksjon eller slitasje. Denne lotion vil bare behandle symptomene, men det vil ikke løse noen vitamin mangel problemer.

Fordeler

Praktisere god ernæring fører til sunn, klar og vakker hud. Unngå å spise for mye meieriprodukter, bearbeidet mat, bakevarer, godteri, brus og andre slike godbiter hvis du er bekymret for vitaminmangel og påfølgende hudproblemer. Selv om det er mulig å overdose på vitamin A og for å få kløende hud som et resultat, som vanligvis bare skjer når det er enten leverfunksjonsproblemer eller når en voksen person tar mer enn 20 mg vitamin A per dag. Vær oppmerksom på at gravide mødre som tar mer enn 10 mg per dag kan føre til misdannelser hos deres ufødte barn.