Digidexo.com

Bivirkninger av Levthyroxine

Levotyroksin er en syntetisk versjon av det naturlig forekommende hormon tyroksin, som er produsert av skjoldbruskkjertelen. Tilgjengelig som en generisk legemiddel og under merkevarer som Synthroid og Levoxyl, er levotyroksin primært foreskrevet for å behandle underactive skjoldbruskkjertelen (hypotyreose). Mange av bivirkningene er mulig.

Funksjon

Levotyroksin erstatter mangelfull nivåer av tyroksin, et hormon viktig for å regulere hjernens funksjon, metabolisme og kroppstemperatur.

Forebygging / løsning

Levotyroksin bivirkninger skyldes vanligvis doser som er for høyt, forårsaker effekter som ligner på de av en overaktiv skjoldbruskkjertel (hypertyreose). Å ha en helsepersonell justere dosen bør løse de fleste problemer.

Side Effects

Mange av bivirkningene er forårsaket av en unødvendig høy dosering. Disse inkluderer angst, diaré, feber, hodepine, økt appetitt, søvnløshet, kvalme, følelse av varme og rødme eller svette, skjelvinger og svakhet.

Mer alvorlige bivirkninger

Flere alvorlige bivirkninger kan være kramper, høyt blodtrykk, hjertebank og hjerteinfarkt.

Legemiddelinteraksjoner

Levotyroksin kan føre til endringer i blodsukkernivået, slik at diabetikere kan være nødvendig å justere dosen av insulin eller andre medisiner. Levotyroksin samhandler også med antikoagulantia, betablokkere, p-piller og noen kolesterolsenkende medisiner.