Digidexo.com

Polyuretan & Skin Utslett

Polyuretan & Skin Utslett


Polyuretan er et materiale som er kjent for sin elastisitet og seighet. Den er tilgjengelig i et bredt spekter av hardhet-gjør det nyttig for mange ulike formål, fra produksjon madrass padding til å gjøre tannhjulene. På grunn av den økende allestedsnærværelsen av polyuretan, er det viktig å vite om man er allergisk overfor det syntetiske materiale. Bivirkninger til polyuretan eksponering kan inkludere hudutslett.

Identifikasjon

Ifølge Polyurethane.org, er polyuretan fremstilt ved omsetning av en polymer alkohol med diisocyanater. Diisocyanater har en kjent liste over potensielle helseplager som irritasjon av øyne, hud og hals, samt allergiske reaksjoner som utslett. Derfor er det mulig å utvikle et utslett rundt polyuretan fabrikker eller områder der polyuretan blir behandlet.

Vanlige Varer

Polyuretan er oftest funnet i puter som madrass pads og møbeltrekk. Men det er også funnet i enkelte varianter av kondomer, noen industrielle rengjøringsmidler og bestemt maskinvare. Hvis du opplever hudirritasjon eller utvikle et utslett etter å ha kontakt med en av disse elementene, kan du være allergisk mot polyuretan eller diisocyanatet som produseres når polyuretan bryter ned.

Andre bivirkninger

Selv om et utslett er ubehagelig, er det vanligvis ikke er livstruende. Men ifølge Ecology Center-nettstedet, kan polyuretanskum frigi toluendiisocyanat, muligens forårsake alvorlige lungeproblemer. Astmatikere bør være spesielt forsiktig når du håndterer polyuretan produkter.