Digidexo.com

Hvordan Skyll munnen etter visdom tennene fjerning

Visdom tann fjerning er en poliklinisk kirurgisk prosedyre, og du vil være ansvarlig for din omsorg etter at du forlater kontoret. Området vil bli sår, men det er svært viktig for det rent. Regelmessig vanning, eller skylling, vil bidra til å forhindre infeksjon og hevelse og kan fremskynde helbredelsesprosessen.

Bruksanvisning

Vanning

•  Det er svært viktig ikke å løsne blodpropp som vil danne, så det er best å unngå å skylle i de første 12 timene etter operasjonen. Du kan pusse tennene om natten - unngå de bakerste tennene - og skyll veldig forsiktig før du går til sengs.

Dagen etter operasjonen, begynner å skylle munnen minst fem ganger om dagen, og alltid etter å ha spist. Bruk en kopp varmt vann blandet med en teskje salt. Ikke bruk et sugerør. Få en munnfull av saltvann, og deretter bruke kinnene dine til å forsiktig flytte vannet rundt og over området i minst 30 sekunder.

En vanning sprøyte kan være nyttig når området har begynt å gro, men ikke bruk en vanning sprøyte før minst fem dager etter operasjonen. For å bruke en vanning sprøyte, fyll den med samme blanding av en kopp varmt vann og en teskje salt. Så hold vanning sprøyten over området i en vinkel og sakte flukt med salt vann.

Oppretthold rutine inntil området hvor tennene har blitt fjernet er fylt ut med nytt vev. Det tar vanligvis omtrent en måned.

Hint

  • Spis myk mat, varm - ikke varmt - supper og væsker de første 3 eller 4 dager etter operasjonen.
  • Ikke berør, gni, eller skyll området også kraftig. Unngå røyking i de første 48 til 72 timer. Røyking kan fremme blødning og forstyrre healing. Ikke bruk sugerør de første to eller tre dager etter operasjonen; suge kunne løsne blodpropp. Unngå varm mat eller varme væsker som de kan også løsne blodpropp. Unngå mat som kan ha en tendens til å bli sittende fast i hulrommet. Unngå å bruke munnvann i de første 24 timer for ikke å forstyrre blodpropp.