Digidexo.com

Om Crohns sykdom og graviditet

Crohns sykdom er en type irritabelt tarmsyndrom eller tilstand. Det fører til at tarmene til å bli betent, noe som gjør fordøye visse matvarer vanskelig om ikke umulig. Det fører også diaré og forstoppelse, spesielt hos gravide kvinner. Disse kvinner står overfor visse komplikasjoner og symptomer som kan oppstå i løpet av svangerskapet.

Medisinering

Gravide kvinner med Crohns sykdom ble en gang advart mot å ta medisiner under svangerskapet. Men legene har funnet ut at enkelte medisiner er trygge å ta, selv mens hun var gravid. Disse medikamentene blir ofte brukt under en blusse opp for å redusere symptomene. Leger anbefaler at de som hadde suksess i det siste på å kontrollere sykdommen kan være i stand til å ta medisiner for å opprettholde sin nåværende hastighet på behandling. Disse medikamentene er prednison, Azulfidine, Asacol og Rowasa. Sjekk med legen din før du tar noen medisiner.

Effekter

Symptomene kan forverres i løpet av svangerskapet. Et lite antall pasienter vil merke noen endringer i det hele tatt, mens noen kvinner vil merke at de symptomene faktisk redusere eller forbedre. Kvinner oppfordres til å bli gravid når deres tilstand er i remisjon, for å redusere sjansene for at sykdommen blir verre. Legene vil også prøve å behandle symptomer som oppstår som et resultat av en blusse opp mens hun var gravid.

Komplikasjoner

Legene har funnet ut at kvinner som opplever en blusse opp når de unnfange har en høyere risiko for komplikasjoner forbundet med svangerskapet. Det samme gjelder for kvinner som har en blusse opp mens hun var gravid. Disse komplikasjoner inkluderer tidlig fødsel og abort. De kvinnene som ikke opplever en blusse opp har en mindre risiko for komplikasjoner, men dette stiger dramatisk når en blusse opp er involvert i svangerskapet. Kvinner bør snakke med sine leger om disse komplikasjonene.

Symptomer

Pasienter med sykdommen har en høyere risiko for å utvikle hemoroider enn andre gravide. Lider kan også lider av utbrudd av diaré og forstoppelse, som kan gjøre hemorroider enda verre. Av og til kan det være nyttig å bruke kjøleelementer og vaselin for å redusere ubehag de kan føle. De kan også prøve å gjøre Kegel øvelser og flytte rundt ofte for å gi kroppen tid til å hvile og slappe av.

Nyttige forslag

Leger anbefaler å ta mer folsyre, trene mer og røykeavvenning. Du bør også spise sunnere mat ved å øke det daglige inntaket av grønnsaker og frukt. Leger anbefaler også å planlegge din graviditet når sykdommen er i remisjon. Etter disse forslagene vil redusere sjansene for at sykdommen blusser opp i løpet av svangerskapet og også redusere symptomene.