Digidexo.com

Enkle måter å stoppe blødninger

Enkle måter å stoppe blødninger


Om en person har en liten eller en alvorlig såret, den første tingen å gjøre i behandling av det er å stoppe blødningen. I de fleste tilfeller, kan blødningen stammet ved å legge press på skaden og / eller heve den sårede området. Enhver type sår - liten eller alvorlig - løper også risikoen for å bli smittet, så det er viktig å vite riktig førstehjelp teknikker, inkludert å vaske hendene før behandling av eventuelle skader.

Mindre kutt eller skraper

Blødning fra overflate skrubbsår eller kutt er minimal og kan stoppe av seg selv eller ved å bruke direkte press på såret. Vaske såret med vann og mild såpe. Tørk området med et rent håndkle. Plasser en steril bandasje på skaden og trykk på området lett med fingrene. Fjerne bandasjen når blødningen stopper og bruke antibiotika krem ​​på såret. Dekke skaden med en bandasje for å beskytte den mot smuss og rusk.

Razor Cuts

Noen ganger razor kutt nekter å stoppe blødning, og legge press på dem er ikke alltid effektive. Har du en alum blokk på hånden bør du nick selv mens barbering. Hold alum blokk under kaldt, rennende vann. Bruk den til noen kutt og blødningen vil stoppe umiddelbart. Kalium alum, den aktive ingrediensen i alum blokk, har både antiseptisk og sammentrekkende egenskaper.

Alvorlig blødning

Alvorlig blødning, slik som blødde fra et kutt vene, kan gjenkjennes fordi blodet flyter sakte, men jevnt og er mørk rød i fargen. Heve berørte kroppsdel ​​høyere enn hjertet nivå slik at tyngdekraften transporterer offerets blod vekk fra såret. Fjern eventuelt synlig rusk, men unngå å fjerne gjenstander som har gjennomboret gjennom huden, siden det kan føre til ytterligere skade på skade. Plasser en steril bandasje over såret og gjelder direkte press mot det. Bruk en ren klut eller hendene som alternativer til en bandasje. Tape bandasjen på plass når blødningen stopper og unngå å flytte den skadde kroppsdelen til lege eller ambulanse. Hvis blødningen ikke stopper, plassere en ekstra bandasje over blod-gjennomvåt ett og fortsette å legge press på såret til hjelpen kommer.

Ukontrollerbar blødning

Spruter eller en stødig, tung flyt av lyse rødt blod kan være en indikasjon på en kuttet arterie. Denne type av blødning er livstruende. Mens du venter på medisinsk hjelp til å komme, og etter å bestemme at bruk av press på såret er ikke effektivt, kan du opprette en tourniquet for å prøve å kontrollere blødningen. Finn en lang stykke tøy eller et belte, som er omtrent to inches bred. Plasser klut på lem over såret og pakk det rundt lem to ganger. Lag en knute i klut for å holde den på plass. Sette en penn på knuten og fest den med en dobbel knute. Vri pennen slik at tourniquet strammer rundt lem og blødningen reduserer eller stopper. Fest pennen på plass med en annen stykke tøy.