Digidexo.com

Nikotin effekt på hjertefrekvensen

Ikke bare øker risikoen for å utvikle emfysem, lungekreft eller kronisk bronkitt røyke tobakk, nikotin du får av en sigarett kan faktisk påvirke ditt hjerte. Dette skyldes i stor grad på hvilken måte dette stoffet samhandler med blodårer, ofte utløser en økning i hjertefrekvensen. Men tilstedeværelsen av nikotin i blodet kan også føre til andre endringer i kroppen din som kan påvirke ditt hjerte.

Innsnevring

Når du røyker tobakk, eller bruke noen form for produkter som inneholder nikotin, du er faktisk forårsaker blodårene til unormalt constrict. Dette begrenser i hovedsak arterieveggene, og skaper unødvendige motstand i blodstrømmen. Som motstanden øker, må hjertet ditt jobbe så mye hardere for å pumpe blodet rundt i kroppen, øke frekvensen der hjertet slår for å imøtekomme systemets behov for blod, oksygen og andre næringsstoffer.

Adrenaline

Selv om dette kan høres mer ut som en hormonell effekt av nikotin på kroppen, kan bruk av tobakksprodukter utløse en økning av adrenalin i blodet. Mer kjent som adrenalin, dette hormonet, som er hovedansvarlig for den kroppslige reaksjonen til "fight or flight", overspenning gjennom kroppen din som din hjerne blir stimulert av nikotin. Dette fører til at pulsen til å stige i forberedelsene til arrangementet av enten kamp eller flukt, selv om situasjonen krever verken.

Skade

Nikotin, samt andre kjemikalier som finnes i tobakk, kan til slutt føre til faktiske skader på veggene i blodårene, spesielt etter lang tids bruk. Denne skaden kan til slutt føre til en åreforkalkning. Og mye som innsnevring, kan enhver endring i elastisiteten i blodårene føre til uregelmessig motstand i blodstrømmen, noe som resulterer i en høyde av både blodtrykk og hjertefrekvens.

Kolesterol

Går hånd i hånd med arteriell skade er en økning i kolesterol. I mange mennesker, kan nikotin (så vel som andre kjemikalier som finnes i tobakk) forårsake en reduksjon i nivået av high-density lipoprotein (HDL) kolesterol i blodet. Ofte referert til som "gode" kolesterolet, kan mangelen på dette lipoprotein i kroppen føre til en økning i low-density lipoprotein (LDL) kolesterol. Som du ser en økning i "dårlig" kolesterol, kan noen skade langs arterieveggene lett snag disse fettstoffene, forårsaker plakk å akkumulere, som smalner blodåren. Når blodårene innsnevres, vil du oppleve begrenset blodstrøm som fører til en heving i blodtrykk og hjertefrekvens.

Behandling

Uavhengig av effekt på hjertefrekvensen, er det viktigste aspektet ved behandling opphør av røyking. Du trenger virkelig å eliminere nikotin fra kroppen din for å sikre at andre behandlingsmetoder er effektive. Hvis dette ikke lykkes å redusere hjerterytmen, kan det hende du trenger medisiner eller kirurgiske prosedyrer for å korrigere eventuelle problemer som nikotin (eller røyking) har forårsaket dine arterieveggene. ACE-hemmere, betablokkere, kalsiumkanalblokkere og kolesterolabsorpsjonsinhibitorer er sannsynligvis noen av de mer vanlige medisiner som brukes til å redusere høyt blodtrykk eller høyt kolesterolnivå, selv som et resultat av nikotin bruk. Operasjoner kan innbefatte et omløp av den skadede arterie eller implantering av en stent til å utvide det påvirkede blodkar.