Digidexo.com

Hvordan kan sole for bedre helse

Solen har fått et dårlig rykte. Soling kan forbedre din helse ved å bidra til å redusere risikoen for enkelte typer kreft, og hjelper deg å sove om natten, redusere astmalignende puste symptomer, senke stressnivået og påskynde healing. Dette er på grunn av vitamin D som produseres av kroppen din mens du er i solen. Den beste måten å trygt sole seg er ved å følge disse trinnene.

Bruksanvisning

•  Sol deg mellom 10 på morgenen og formiddagen i løpet av sommeren. Solen er fullt skinnende og ikke for varmt i løpet av denne tiden. Dette maksimerer fordelene for din helse.

Utsett deg selv for solens midt på dagen i vinterhalvåret, mellom 2 og 16:00 i ettermiddag. Siden dagene er kortere, når solen sitt beste potensial for bedre helse i løpet av disse timene.

Arbeid på soleksponering gradvis ved å legge til noen flere minutter hver økt, slik at du ikke vil ende opp med å få en sol brenne. Starter på omtrent fem minutter, og jobbe deg opp i fem minutters intervaller til du kommer til en time.

Bruk solbriller når du trenger dem, som for kjøring. Men når du soler deg for bedre helse er det bedre å lukke øynene og la de gunstige lys siver inn gjennom øyelokkene.

Unngå soling mellom middag og 02:00 i sommermånedene. Varmen vil være for høy, og solen vil være mer sannsynlig å forårsake brannsår.

Bruk solkrem når du skal ut i solen i lengre mengder tid, er det til hvor liten risiko for at du blir brent. Gjør ikke bruk det når du arbeider med å sole deg for din helse og vil være i solen for en time eller mindre.

Tips og advarsler

  • Folk som ikke kan få utenfor regelmessig trenger å utstyre sine arbeidsområder med full-spektrum lysarmaturer.
  • Prøv å få ute i solen i minst 20 minutter, men ideelt sett en time for maksimal helsefordeler.
  • Eksperter anbefaler minimum 1.000 enheter av vitamin D per dag. De fleste av oss får om lag 200 fra mat, og ytterligere 400 fra kosttilskudd. Du kan få 1000 enheter av vitamin D ved å tilbringe 10 minutter i solen midt på dagen med armer og ansikt utsatt.
  • Sollys eksponering følge disse retningslinjene kan også hjelpe folk overvinne vinterdepresjon kjent som Seasonal Affective Disorder (SAD).
  • Vær oppmerksom på din hudtype. Hvis du er lyshudet du bør øke eksponeringen mer gradvis enn de med mørkere hud.
  • Ikke se direkte mot solen, da dette kan forårsake skade på øynene dine.
  • Begrense soleksponering, slik at du ikke får en sol brenne. De brannskader er det som kan føre til hudkreft.