Digidexo.com

Polyartikulær juvenil leddgikt symptomer

Ut av hver 100.000 barn og tenåringer, mellom 10 og 20 erfaring leddbetennelse, smerte, hevelse og stivhet av juvenil revmatoid artritt (JRA). Polyartikulær juvenil revmatoid artritt er en form for sykdom som påvirker fem eller flere av et barns ledd. Jenter er mye mer utsatt for å utvikle denne typen JRA, og barn som har disse symptomene på leddgikt også en tendens til å oppleve synsproblemer og anemi. Revmatologer behandle polyartikulær JRA med reseptbelagte medisiner.

Joint Pain

Barn med polyartikulær JRA først utvikle felles smerte og hevelse i små leddene i kroppen, slik som fingre og hender. Over tid, leddsmerter forekommer også i større ledd, som hofter, knær, ankler, hals og kjeve. Personer som har polyarticular JRA tendens til å ha leddsmerter på begge sider av kroppen.

Positiv Revmatoid faktor Test

Personer med polyartikulær JRA vanligvis teste positivt for revmatoid faktor, en markør i blodet som forteller leger en person opplever betennelse i kroppen.

Feber

Barn med polyartikulær JRA også kan oppleve en svak feber på opp til 101 grader Fahrenheit.

Knuter

Polyartikulær JRA kan forårsake små knuter eller ujevnheter, for å danne på en persons albuer, ryggraden, slåsshansker eller andre trykkpunkter på kroppen.

Nakke, rygg og kjeve Stivhet

Polyartikulær JRA kan føre til leddgikt i nakken, ryggen og kjeven. På grunn av leddgikt symptomer og betennelse, kan barn med denne type JRA har ryggsmerter og kjevesmerter og tregere kjeve vekst, noe som kan føre til å spise og tannproblemer.