Digidexo.com

Kan livmorhalskreft bli kurert?

Kan livmorhalskreft bli kurert?


Livmorhalskreft er en form for kreft som påvirker en kvinnes livmorhals (området av livmoren nærmest vagina). Siden de fleste tilfellene av livmorhalskreft resultat fra seksuelt overfør humant papillomavirus (HPV), siste innsats mot livmorhalskreft har fokusert på HPV-vaksiner og vekt på sikker-sex praksis. Likevel, livmorhalskreft fortsatt påvirker over 11.000 kvinner i året (i henhold til American Cancer Society 2009 statistikk). Likevel hvis fanget tidlig, er livmorhalskreft en av de mer helbredelig kreft.

Cure priser

Generelt er livmorhalskreft regnes som en av de mer "kureres" kreft med 92 prosent lider av lokaliserte livmorhalskreft overlevende fem år eller mer. Hvis du faktor i mer avanserte stadier av livmorhalskreft, er den samlede fem års overlevelse 71 prosent. Mens en 5-års rente ikke fortelle oss noe om de samlede kur tall, er det den mest allment tilgjengelig statistisk målestokk for prognose kreft.

Betraktninger

Mens 5-års overlevelse gi en anstendig indikator på en kreft sin første effekten, må du ikke vise remisjon som en komplett kur. Tilbakefall ofte forekommer selv etter behandling. Dermed må du være årvåken og oppfølging ofte med onkolog for å sikre at du fortsatt er kreft-fri.

Behandling

For å bedre sjansene dine for en komplett livmorhalskreft gjenoppretting, må du følge gjennom med alle legens behandling anbefalinger. De vanligste behandlingsmetodene for livmorhalskreft er kirurgi, cellegift og stråling. Hvis kreften er bare på utsiden av livmorhalsen, er metoder slik som kirurgisk fjerning av kreft regioner, kryokirurgi (frysing av kreftceller) og hysterektomi vurderes.

Når kreftceller er til stede i livmorhalsen (ikke bare på utsiden) eller har spredd seg til andre regioner, er kjemoterapi eller stråling ofte brukes i tillegg til kirurgi.

Follow-Ups

Uansett om du hadde ytre lag livmorhalskreft eller en mer invasiv variasjon, må du følge opp med din onkolog og andre leger og fortsette hele behandlingsregime. Mens legen din vil prøve å fjerne alle kreftceller med kirurgi, er det ofte vanskelig å fange alle av kreft. Det er således mulig tilbakefall.

For livmorhalskreft som har spredd seg, kjemoterapi ikke bare ødelegger de eksisterende kreftceller, men bidrar til å hindre tilbakefall. Siden kjemoterapi tar en stund og har mange bivirkninger (f.eks håravfall og kvalme), mange mennesker er fristet til å stoppe før hele kurset er fullført, spesielt hvis kreften ikke lenger er tilstede. Men en slik tilnærming ikke anbefalt som det øker sjansene for tilbakefall.

Forebygging / løsning

Siden de fleste tilfellene av livmorhalskreft resultat fra HPV, til det beste alternativet unngå livmorhalskreft er å forebygge HPV. En vaksine kalt Gardasil vil bidra til å forhindre HPV hos kvinner mellom 12 og 26. I tillegg til vaksinen, praksis beskyttet sex og har din gynekolog gi deg jevnlige celleprøver.