Digidexo.com

Overgangsalder og GI Problemer

Hvis du er midt i overgangsalderen og finner ut at magen er så urolig som temperaturen din, er du ikke alene. Gastrointestinal (GI) problemer er vanlig hos kvinner går gjennom endring av livet.

Symptomer

Noen av problemene du kan ha omfatte økt kvalme, tarmkramper, gass, oppblåsthet, forstoppelse, diaré og følelsen av at du trenger å ha avføring bare for å oppdage at du ikke gjør det. Disse symptomene kan opptre uavhengig eller sammen. Du kan også finne at mat du liker, for eksempel kaffe, føre til problemer.

Primære årsaker til GI Trouble

Hormoner - de samme gjerningsmennene i hetetokter, frysninger og hodepine forbundet med overgangsalderen - er også ansvarlig for endringer i fordøyelseskanalen under peri-menopause og overgangsalder. Kortisol, som hjelper kroppen å regulere stress, og det kvinnelige hormonet østrogen arbeide sammen for å holde kroppen i balanse. Når østrogennivået faller under overgangsalderen, kortisolnivået stiger, øker stressnivået, og som i sin tur fører til fordøyelsen å fremskynde eller sakte ned.

Sekundære årsaker til GI Trouble

Mens hormoner er stjernene i showet, de sekundære tegn - og de over hvilke kvinner har en viss kontroll - også bidra til fordøyelsesbesvær i overgangsalderen. Noen medisiner, mangel på fiber, en diett høy i bearbeidet mat, røyking og drikking alkohol også bidra til fordøyelsesbesvær. De kombinert med endringer i hormoner kan skape kaos på en kvinnes mage.

Behandlinger

Behandlinger for fordøyelsesbesvær er ikke spesifikke for menopause, med unntak av å velge hormonbehandling, som kan gjenopprette balansen av hormoner. Hvis en kvinne velger å ikke bruke HRT, er den mest effektive behandlingen for fordøyelses trøbbel en kombinasjon av livsstilsendringer og noen medisiner. Drikk rikelig med vann, får fiber i kostholdet ditt (frukt og grønnsaker er best, men over-the-counter preparater fungerer bra, også), slappe av med meditasjon og yoga og spise regelmessig gjennom hele dagen. Du kan også finne at matvarer du en gang elsket ikke lenger tolereres. Kutte ned på disse matvarene vil hjelpe magen roe ned. Føre matdagbok for utløse mat kan også være svært nyttig.

Søke ytterligere oppmerksomhet

Hvis fordøyelsesbesvær forstyrrer dagliglivet, eller ikke i det hele tatt lettet av endringer i livsstil og kosthold, er det viktig å gå til en lege for en eksamen. Tarm problemer, spesielt følelsen av at du ikke kan helt evakuere tarmen, kan være et symptom på en mer alvorlig sykdom.

Dobbelt så Relief

Antacida kan være nyttig for å roe ned en sur mage og tilby kvinner en dose av kalsium på et tidspunkt da osteoporose er en bekymring.