Digidexo.com

Ikke-kirurgisk behandling for å krympe en Fibroid Tumor

Livmor fibroids er en vanlig type noncancerous svulst som utvikler seg i omtrent én av fem kvinner, ifølge Medline Plus. For noen kvinner, kan behandling for fibroids med ikke-kirurgiske alternativer være hensiktsmessig.

Typer

Hormonelle medisiner som kan bidra til å redusere størrelsen på en fibroid svulst inkluderer gonadotropin-frigjørende hormon (Gn-RH) agonister, en progestin-frigjørende intrauterint (spiralen) og androgener, ifølge Mayo Clinic.

Effekter

Hormoner som brukes i behandling av fibroids begrense virkningen av kvinnelige hormoner, som kvinnelige hormoner stimulere veksten av fibroids.

Funksjoner

Ikke-kirurgisk, er hormonell behandling normalt bare brukes til å krympe fibroids før operasjon eller hvis en kvinne er nær overgangsalderen, til hvilke tider fibroids krympe.

Betraktninger

Tar androgener å krympe fibroids kan gi bivirkninger, slik som vektøkning, følelser av depresjon, angst, uro (dysfori), akne, hodepine, hårvekst og en dypere stemme, ifølge Mayo Clinic.

Advarsel

Enhver kvinne med fibroids har ulike symptomer og manifestasjoner, slik at en lege kan best hjelpe den enkelte pasient bestemme hvilke behandlinger som er aktuelle for dem personlig.