Digidexo.com

Foods å unngå i første trimester

Foods å unngå i første trimester


Begynnelsen av en graviditet kan være en spennende tid, men det kommer med ansvar for å gi et trygt og sunt miljø for et annet menneske. Mens hver kvinne og hver graviditet er unik, det er noen matvarer som det er fornuftig å unngå i løpet av første trimester av svangerskapet. Fosteret går gjennom mange kritiske utviklingsprosesser i uke fire til 10 av en graviditet, så er det spesielt viktig å unngå eventuelle helserisikoer i løpet av denne tiden.

Alkohol

Alkoholholdige drikkevarer bør naturligvis unngås under ikke bare det første trimester, men gjennom hele svangerskapet. Alkoholbruk under svangerskapet kan føre til føtalt alkoholsyndrom, en tilstand preget av veksthemming, nevrologiske mangler og ansiktsdeformiteter. Koking av mat som bruker alkohol som en ingrediens vil redusere alkoholinnholdet ned til 5 prosent til 85 prosent av den opprinnelige alkoholinnhold. Vanligvis, jo lengre steketid og mer parabolen blir rørt, jo mindre alkohol forbli når parabolen er spist.

Koffein

Selv om flere store kopper kaffe kan virke som bare ting å motvirke første trimester tretthet, kan for mye koffein under graviditet ikke være en god idé. Koffein forbruk kan ha sammenheng med en økt risiko for spontanabort, samt redusert fødselsvekt. Koffein også griper inn i absorpsjon av jern, et mineral som er spesielt viktig under graviditet, og koffein fungerer som et diuretikum, noe som betyr at det er dehydrerende. Matvarer som inneholder koffein inkluderer drikker som kaffe, te, brus og varm sjokolade. Koffein inneholder matvarer inneholder sjokolade og noen energibarer eller energi godteri.

Mat-Forgiftning Risks

Noen matvarer kan medføre risiko for forurensning med mikroorganismer som kan forårsake matforgiftning. En av disse er den isteria bakterien. Ifølge amerikansk graviditet, isteria har evnen til å krysse placenta, "og kan infisere barnet, som fører til infeksjon eller blodforgiftning, noe som kan være livstruende." Matvarer som er listeria risikoer inkluderer deli kjøtt; røkt sjømat; myke oster som brie, feta, camembert og roquefort; upasteurisert melk og nedkjølt pate eller kjøtt sprer seg. Dessuten kan rått kjøtt, rå egg og rå skalldyr være forurenset med koliforme bakterier, toksoplasmose og salmonella. I tilfelle av skalldyr er det også en risiko for forurensning med giftige alger, slik som de som er forbundet med røde oppblomstringer.

Tungmetaller

Tungmetaller, så som kvikksølv, har vært knyttet til utviklingsmessige forsinkelser og hjerneskade. Fisk som hai, sverdfisk, konge makrell og tilefish er alle forbundet med høye nivåer av kvikksølv.

Morgenkvalme forsterkende Foods

Graden av morgenkvalme opplevde i første trimester og matvarer som utløser det er unike for hver kvinne. Noen vanlige utløsere av morgenkvalme inkluderer krydret mat, løk, kål, blomkål, sterkt luktende matvarer som kaffe, og høy-fett matvarer som er treg til å fordøye som pølser, stekt egg eller pommes frites.