Digidexo.com

De kortsiktige komplikasjoner av diabetes

Diabetes er en sykdom som påvirker insulinnivået. Type 1 diabetes oppstår når kroppen ikke produserer insulin i det hele tatt; denne formen for diabetes vanligvis treffer barn og unge voksne. Type 2 diabetes er oftest sett hos voksne når kroppen enten ikke produserer nok insulin, eller når cellene kan ikke absorbere insulin. Venstre ubehandlet, diabetes fører til flere farlige kortsiktige komplikasjoner som er ubehagelig, smertefullt og kan være dødelig.

Hypoglykemi

Hypoglykemi er den medisinske termen for lavt blodsukker og ofte presenterer seg hos diabetespasienter. Over-administrere insulin til diabetikere resultater i et fall i blodsukkeret, men hypoglykemi er også forårsaket av mangler et måltid eller ved visse medisiner som aspirin. Symptomer på hypoglykemi inkluderer svetting, angst, forvirring, hodepine, nummenhet og irritabilitet.

Hyperglykemi

Hyperglykemi, det motsatte av hypoglykemi, oppstår når det er for mye sukker i blodet. Hyperglykemi er forårsaket av å spise for mange karbohydrater eller sukker, høyt stressnivå, hoppe insulindoser eller mangel på fysisk aktivitet. Symptomer på hyperglykemi inkluderer ekstrem tørste, tretthet, hodepine og tåkesyn.

Ketoacidose

Diabetisk ketoacidose (DKA) påvirker det meste personer med type 1 diabetes. DKA er et resultat av lave insulinnivåer. Noen ganger DKA er det første symptomet på at en pasient har diabetes, men det kan også utvikle seg i de som allerede har blitt diagnostisert. Når kroppens insulinnivået blir kritisk lavt, er kroppen i stand til å behandle glukose for drivstoff, så det begynner å bryte ned fettceller for energi. I løpet av denne prosessen, ketoner legemet frigjøring inn i blodet. Ketoner føre til at blodet blir surt; og mens kroppen vil forsøke å kvitte seg med ketoner gjennom urinen, vil det ikke være i stand til å kvitte seg helt. Denne økning i urinutskillelsen fører til ekstrem dehydrering. Pasienter som lider av DKA vanligvis mister 10 prosent av kroppens væske. Symptomer på DKA inkluderer overdreven tørste, oppkast, magesmerter, tørr munn, lavt blodtrykk og fruktig ånde.

Infeksjoner

Personer med diabetes er vanligvis mer utsatt for infeksjoner enn ikke-diabetikere. Infeksjoner kan oppstå i hele kroppen, men er mest sannsynlig i nyrer, blære, vagina, føtter og tannkjøtt. Symptomer på infeksjon inkluderer høy feber (over 101 grader Fahrenheit), svette, frysninger, smerter, sår, kvalme eller hoste. Fordi diabetikere er spesielt mottakelige for infeksjoner, er det nødvendig at en lege å administrere behandling så snart som symptomer forekommer.