Digidexo.com

En liste over matvarer som inneholder sukker

En liste over matvarer som inneholder sukker


Det er mange forskjellige matvarer som inneholder sukker, noen ganger kjent som karbohydrater. Karbohydrat er bare en kjede av sukkere satt sammen, og brytes ned i kroppen når det forbrukes. Sukker kan komme i mange forskjellige former, inkludert behandlet, honning, agave nektar, sirup og andre former. Her er en liste over vanlige matvarer som inneholder sukker.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker inneholder et sukker kjent som fruktose, og et kompleks karbohydrat kjent som fiber. Fruktose blir spaltet raskt i kroppen og gir en rask energikilde. Fiber tar mer tid for kroppen å bryte ned, og gir energi over tid. Frukt har mer fruktose enn grønnsaker gjør og gi mer av en energi boost.

Brød og Korn

Alt som er laget med mel kan betraktes som en karbohydrat, som er brutt ned til sukker i kroppen. Behandlet, har bleket eller hvite mel styrte fiber og næringsstoffer bearbeidet ut av dem, slik at de gir rask energi at kroppen lagrer som fett. Hele korn inneholder langsomme brennende fiber, som kroppen bryter ned til sukker over tid og gir en lengre tilførsel av energi.

Meieriprodukter

Meieriprodukter inneholder et sukker som kalles galaktose, og en mer kompleks karbohydrat fremstilt av galaktose og glukose, også kjent som disakkaridet laktose. Av denne grunn, selv meieriprodukter merket "sukkerfri" vil inneholde en liten mengde av naturlig forekommende sukker.

Naturlig sukker

Naturlig sukker inkluderer honning, lønnesirup, agave nektar og rørsukker, samt sukker som finnes i frukt og grønnsaker. Disse sukkerarter inneholder vitaminer og mineraler, og behandles mer effektivt i kroppen, slik at de er mindre tilbøyelige til å bli lagret som fett, og mer sannsynlig å bli brukt for energi. Som enhver sukker, bør disse produktene brukes med måte som parti av et sunt kosthold.